Tornar

Imatge d'un senyal wifi

I Internet creà la societat digital

Un diàleg humanístic a la UPF al voltant de l’impacte social que la xarxa ha tingut, té i tindrà.

Un tecnòleg i una tecnòloga, ambdós amb una gran sensibilitat vers els temes socials, conversen al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra sobre l’impacte d’Internet en les nostres vides. Emmarcat en el cicle de Diàlegs Humanístics que organitza la universitat, Miquel Oliver i Lluïsa Marsal analitzen la transformació que ha experimentat la societat i alhora la tecnologia des del llançament de la World Wide Web fins l’actualitat i els reptes a què ens enfrontem de cara al futur.

De tal manera Internet ha inundat la nostra quotidianitat que a qualsevol persona li costa imaginar la vida domèstica i laboral abans de la irrupció de la xarxa al món. No cal dir que per als nadius digitals comprendre un passat sense Internet passa per fer l’esforç d’imaginar una societat que funcionava d’una manera totalment diferent, on la immediatesa era anecdòtica.

Tal ha estat el canvi durant les darreres dues dècades que avui, al nostre dia a dia s’hi superposa una capa de realitat digital. Internet no es restringeix als ordinadors de sobretaula sinó que és omnipresent. Ens acompanya allà on estiguem gràcies a la transmissió sense fil de dades, als smartphones que ens enduem arreu, a l’anomenat Internet de les coses capaç de dotar d’intel·ligència qualsevol objecte... Més enllà dels nostres hàbits, Internet ha transformat profundament l’economia desmuntant molts models de negoci i alhora creant noves oportunitats en tota mena de sectors com el comerç, els bancs, els mitjans de comunicació, el lleure, la ciència, l’urbanisme, les relacions personals. Per si això fos poc, les innovacions no paren. Cap a quins escenaris futurs es dirigeix la societat digital?

De tot això en parlen el 13 de març dos experts en la relació de la tecnologia amb la societat com són Miquel Oliver, director del grup de recerca Networking and Strategies in Telecommunications a la Universitat Politècnica de Catalunya, i Lluïsa Marsal, especialista en smart cities i investigadora de del grup Blockchain 4 Cities de la Universitat Pompeu Fabra.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 09 març 2018
  • Comparteix