Tornar

El mite de Frankenstein al CaixaForum

L’obra gòtica de Mary Shelley centra, el 4 de març, una conferència sobre literatura clàssica

Títol icònic de la literatura gòtica de principis del segle XIX, Frankenstein és un dels exemples perfectes d’obra clàssica que, com a tal, ha aconseguit transcendir al pas del temps. Publicada l’any 1818, la novel·la de l’escriptora anglesa Mary Shelley reflexiona sobre la moral humana des d’un punt de vista científic, existencialista i espiritual. 

Sobre aquests i altres temes versa Quan els monstres són humans, conferència que imparteix la professora de literatura comparada de la UB, Laura Borràs, el dilluns 4 de març al CaixaForum de Barcelona.
 
La novel·la, que des de la seva creació ha estat adaptada en altres expressions artístiques com el cinema o el teatre, narra la història de Víctor Frankenstein, un jove estudiant de medicina interessat en conèixer els secrets del cel i la terra. Per fer-ho, crearà un nou cos amb els membres de cadàvers humans: un monstre que, rebutjat per la humanitat, acabarà despertant sentiments d’odi i venjança.
 
La conferència s’emmarca en un cicle de xerrades sobre la vigència que encara tenen els grans clàssics literaris a la nostra societat. Així, les properes conferències tractaran les relectures de Madame Bovary el dia 11 de març, i Mirall trencat el dia 18.
Data de publicació: Dimecres, 27 Febrer 2013
  • Comparteix