Tornar

Don Quixot a Barcelona

Barcelona i el Quixot: una relació inesgotable

Coincidint amb el 400 aniversari de la primera edició completa d'aquesta novel·la impresa a la ciutat, la Biblioteca de Catalunya organitza unes xerrades al voltant de l’obra de Cervantes

La relació entre Barcelona i el Quixot és estreta, i no només pels motius obvis –la visita que el personatge de Cervantes fa a la ciutat, i com és aquí on recupera la raó–, sinó també per la llarga tradició que ha mantingut Barcelona en la projecció, conservació i apreciació de tota l’obra del geni castellà. Molts dels millors estudis literaris sobre el Quixot s’han fet aquí, i en data tan matinera com el 1617, se n’imprimia a Barcelona una edició completa amb les dues parts. Amb motiu d’aquesta efemèride, la Biblioteca de Catalunya, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Medievals de la UB, ha programat una sèrie de conferències al voltant del Quixot i Barcelona.

El cicle es farà cada dimecres fins a principis d’abril a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, amb la supervisió de Joan Curbet i Antonio Contreras, i es dividirà en cinc activitats que combinen una part museística, una altra de musical i un bloc de conferències. La primera jornada, el 8 de març, consistirà en una visita guiada per Núria Altarriba al fons cervantí de la Biblioteca de Catalunya, per admirar els valuosos volums –i moltes edicions antigues del Quixot– que es conserven a la institució. Les tres següents –15, 22 i 29 de març– consistiran en xerrades al voltant de les traduccions i edicions europees del Quixot, a càrrec de Joan Curbet; de les il·lustracions del Quixot i el seu significat, impartida per Antonio Contreras i Alberto Reche, i també de les dones al Quixot i inspirades pel llibre en la literatura posterior, presentada per Carme Font.

La sessió final, el 5 d’abril, serà sobre les cançons del Quixot, amb lectura de textos i la participació de la soprano Mireia Latorre i el violoncel·lista Peter Krvida. Per obtenir més informació i omplir la vostra inscripció, visiteu el web de la Biblioteca de Catalunya.

Data de publicació: Dilluns, 06 març 2017
  • Comparteix