Tornar

Dissenyant nous aliments

Al proper TEDxBarcelona s' analitzarà per què és important investigar la genètica dels aliments i quins avantatges té la seva modificació.

Tots mengem, és necessari per sobreviure. Però el menjar també és un acte social, és art, i com el creem i el consumim és important. Si a tot això li sumem el poder indubtable de la tecnologia sorgeixen moltes incògnites, que són les que es debatran el proper 7 de juliol de 19:00 a 21:30 hores al Mazda Space (C/Comerç 60, Barcelona). Preu: 2€.

L'esdeveniment començarà visionant la xerrada TED de Pamela Ronald, on explica per què és important fer investigació en el camp de la genètica dels aliments i quins avantatges té la seva modificació. A continuació, Marius Robles mostrarà exemples d'empreses que ofereixen aliments "artificials", quins avantatges tenen i cap on ens porten. Després, s'obrirà un debat amb tots els assistents i es podrà fer networking  gaudint de begudes i tapes per a tots (inclòs en el cost de l'entrada).
 
Pamela Ronald estudia els gens que fan que les plantes siguin més resistents a les malalties i l'estrès. Al seu TED Talk descriu la seva recerca per aïllar un gen que permet que l'arròs sobrevisqui a les inundacions prolongades. Ronald mostra com la millora genètica de llavors va salvar la collita de papaia hawaiana a la dècada de 1990 i opina que la genètica moderna de vegades és el mètode més eficaç per avançar en l'agricultura sostenible i millorar la seguretat alimentària per a la creixent població del nostre planeta.
 
Marius Robles és Conseller Delegat i cofundador de Reimagine Food, el primer centre disruptiu del món que integra innovació, tecnologies emergents, Food Startups, Foodpreneurs i empreses d'alimentació i begudes amb les principals idees que revolucionaran l'alimentació en els pròxims anys. Marius Robles parlarà sobre les startups i tecnologies disruptives que impactaran en els dos pròxims anys en com el consumidor seleccionarà, comprarà, menjarà i compartirà el que menja, tant al seu domicili com en un restaurant o un supermercat.
 
Més informació i reserves: TEDxBarcelona
 
Data de publicació: Dilluns, 06 juliol 2015
  • Comparteix