Tornar

'Nen amb llagosta', de Pablo Picasso

Picasso a la cuina

Una nova exposició temporal permet descobrir l'obra de l'artista malagueny seguint un fil inèdit.

El 25 de maig obre al públic la mostra titulada La cuina de Picasso. El museu barceloní dedicat al geni malagueny ha aconseguit reunir prop de 200 obres de l'artista amb un eix central: la cuina. Una nova i original manera, doncs, de seguir i descobrir les teles de Pablo Picasso, i al mateix temps contemplar alguns dels seus traços per primera vegada a la capital catalana, ja que per fer l'exposició s'ha comptat amb aportacions d'altres museus, institucions i col·leccions privades.

És novetat que una exposició sobre Picasso se centri en aquesta temàtica. I per fer-la encara més especial, es compta amb la col·laboració d'un altre artista, en aquest cas dels fogons, també de fama mundial: Ferran Adrià. A la Sala Mauri del Museu hi situarà la seva intervenció, establint un diàleg entre el procés creatiu de Picasso i la creació culinària contemporània. Tornant a les obres exposades, aquestes han estat escollides a partir del tema culinari en el sentit més ampli de la paraula; així, el visitant hi trobarà natures mortes, treballs que fan referència a la cuina com a metàfora cabdal de l'acte creatiu, coneixerà els restaurants mítics de la vida del pintor, i també el seu univers iconogràfic i sensible al voltant de la cuina i el menjar i a través dels seus escrits poètics i les seves obres de teatre.

La cuina de Picasso, a la cartellera fins al 30 de setembre, forma part de Picasso mediterrani, una iniciativa del Musée National Picasso - Paris. Per a més informació, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 22 maig 2018
  • Comparteix