Tornar

Imatge del cicle Les condicions del cervell

Les condicions de la creativitat, la memòria i el patiment mental

Tres diàlegs a la Sala Beckett exploren la relació entre el cervell i la creació contemporània.

Persones expertes de perfils diversos es troben a la Sala Beckett per parlar, junt amb el públic, sobre el vincle de l’òrgan que ens fa ser com som, el cervell, amb diversos aspectes de la condició humana: la creativitat, la memòria i el patiment mental. Són tres diàlegs que s’emmarquen en el cicle “Les condicions del cervell”, organitzat per la mateixa sala i la Universitat Oberta de Catalunya.

En les darreres dècades, l’estudi del cervell ha donat unes passes enormes, però conèixer en detall aquest òrgan encara segueix essent un dels principals reptes de la ciència d’avui. Aquestes trobades són una oportunitat per posar-se al dia del coneixement de diferents facetes del cervell, al mateix temps que conviden a reflexionar obertament sobre les seves implicacions en aspectes com la creació artística, la identitat, el benestar o la vida quotidiana. Aquest és el programa de xerrades:

Dijous, 19 d’octubre. “Les condicions de la creativitat”, amb José Sanchis Sinisterra, dramaturg; Diego Redolar, neurocientífic de la UOC; i Xaro Sánchez, psiquiatra, Cap del Servei de Patologia Dual de Novadic-Kentron i GGz Breburg -addiccions i salut mental- a Holanda, divulgadora científica i artista visual.

Dijous, 26 d’octubre. “Les condicions de la memòria”, amb Cristina Maragall, portaveu de la Fundació Pasqual Maragall; Luis Miguel Martínez, neuròleg de la Fundació Pasqual Maragall; i Diego Redolar, neurocientífic de la UOC.

Dijous, 2 de novembre. “Les condicions del patiment mental”, amb Asun Pié, pedagoga i directora del postgrau de Salut Mental Col·lectiva de la UOC; Martin Correa, antropòleg mèdic de la URV i coordinador de Ràdio Nikosia; i  Marisa Campos, informàtica i mare d’una persona diagnosticada.

El cicle “Les condicions del cervell” està comissariat per Pastora Martínez, vicerrectora de Globalització i Cooperació de la UOC. A més dels diàlegs sobre ciència i art, inclou un ampli programa d’espectacles i lectures dramatitzades, una viquimarató per millorar els continguts de la Viquipèdia sobre temes del cervell i una exposició d’il·lustracions de neurones de la mà de Santiago Ramón y Cajal que es podrà visitar fins el 12 de novembre.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 09 Octubre 2017
  • Comparteix