Tornar

Imatge de núvols des de l'espai

Copernicus, un sistema per observar la Terra des de l’espai

Una xerrada sobre una iniciativa de l’Agència Espacial Europea per mesurar l’estat de salut del nostre planeta.

La cap de la Secció d’Operacions de les missions Copernicus a l’Agència Espacial Europea (ESA), Betlem Rosich, farà una xerrada a l’Institut d’Estudis Catalans, on explicarà l’objectiu d’aquesta iniciativa, en quin punt es troba i quines aplicacions i reptes planteja el sistema de satèl·lits Sentinel d’aquest programa.

El programa Copernicus té com a objectiu mesurar en tot moment variables de la Terra des de l’exterior. Aquesta informació permet fer un seguiment acurat de l’estat de salut de la Terra per a la gestió ambiental, entendre fenòmens a gran escala com el canvi climàtic i prendre mesures per a la seva mitigació i garantir la seguretat civil.

A través d’aquest programa es recullen i processen les dades que prenen una pila de satèl·lits ambientals a través dels seus sistemes de mesura, amb què es pot prendre el pols al nostre planeta. De fet, Copernicus contempla el llançament d’una flota de satèl·lits anomenats Sentinel, cadascun dels quals especialitzat en proporcionar un tipus d’informació particular: dades sobre el sistema climàtic, imatges d’alta resolució de la coberta terrestre o condicions atmosfèriques, per exemple. Actualment alguns d’aquests satèl·lits Sentinel ja estan orbitant la Terra, però encara n’hi ha algun pendent de ser enllestit i llançat a l’espai.

Betlem Rosich explicarà tots aquests aspectes i donarà a conèixer les solucions i els desafiaments que planteja el que fins avui és el programa d’observació de la Terra més ambiciós, segons la pròpia ESA.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 13 Desembre 2017
  • Comparteix