Tornar

Comença el Grec 2016

Entre l’1 i el 31 de juliol, la ciutat s’omplirà amb cent quaranta-una propostes de circ, música, dansa i molt teatre.

Aquest any, el Grec Festival de Barcelona fa quaranta anys i ho celebra amb una programació que inclou cent quaranta-una propostes de teatre, dansa, música i circ, tot un seguit d’actes gratuïts i oberts a tothom i moltes activitats paral·leles adreçades a públic professional i general.

El Grec, consolidat com un dels festivals d’arts escèniques de referència internacional, encetarà la programació el dia 1 de juliol al Teatre Grec amb Les bruixes de Salem, d’Arthur Miller, amb direcció d’Andrés Lima i un repartiment encapçalat per Lluís Homar.

Un dia abans, el festival donarà el tret de sortida a la plaça Margarida Xirgu amb una festa popular d’obertura a càrrec de l’Orquestra Plateria, que també celebrarà els seus quaranta anys amb convidats especials com Jaume Sisa, Rocky Muntanyola i Joan Manel Serrat. En aquest mateix emplaçament, el 5 de juliol es podrà veure la instal·lació Maibaum; el 7 i 8 de juliol hi actuarà la Central del Circ i durant els dies 21 i 22, la plaça acollirà dansa amb La partida. Per acabar, el 31 de juliol, s’hi celebrarà la festa de final del Grec amb l’actuació de Chico Trujillo i Sense Sal.

El Grec, a través de la seva programació, vol contribuir a la comprensió del món actual, proposant preguntes a l’espectador, confrontant idees i establint un diàleg proactiu. En aquest sentit, la programació del festival d’aquest any s’articula al voltant de conceptes clau com el diàleg, la creació, la hibridació i el conflicte, entès com un espai necessari per plantejar diversos interessos sense recórrer a la violència.

Durant els darrers anys, a més, el Grec s’ha perfilat com un festival de creació. Enguany hi haurà quaranta-cinc produccions pròpies i coproduccions, i set coproduccions internacionals com Le mouvement de l’air, d’Adrien M i Claire B, Oficina per a una vida postidèntica, amb direcció de M. Rebstock, El somni de Gulliver, de R. Olbeter o Birdie, d’Agrupación Señor Serrano, per citar-ne només algunes.

La vocació internacional del Grec es fa palesa en l’exhibició d’espectacles que es veuran per primer cop al nostre país. És el cas de propostes teatrals com ara La força oculta, d’Ivo van Hove o Platonov, de Txékhov amb direcció de Luk Perceval, entre altres. Pel que fa a la dansa, podrem veure la Kibbutz Contemporary Dance Company / Rami Be’er, l’Alonzo King Lines Ballet i altres noms destacats de l’escena internacional.

El Grec també mostrarà l’actualitat de l’escena local a través de coproduccions i estrenes teatrals com ara Yo Feuerbach, La note d’à côté, Estació Tèrminus, Ciutat de vidre, F.R.A.U, Tata Mala i molts altres títols.

A més d’estrenes, el festival exhibirà espectacles que s’han pogut veure a la ciutat com ara Port Arthur, dirigit per Jordi Casanovas o Conillet, de Marta Galán Sala.

Dins del Grec se celebrarà una nova edició de l’International Performing Arts Meeting (IPAM), una trobada l’objectiu de la qual és l’intercanvi d’idees sobre la creació escènica i que busca materialitzar nous projectes artístics.

El passat mes d’abril el Grec ja va donar a conèixer la programació musical i del MiniGrec.

Podeu consultar el detall de tota la programació del Grec (música, dansa, circ, teatre i totes les activitats paral·leles) al web del festival.

Grec Festival de Barcelona

Inauguració popular: 30 de juny a les 20.30 h

Festival: de l’1 al 31 de juliol

Més informació al web del Grec Festival de Barcelona

Data de publicació: Divendres, 20 maig 2016
  • Comparteix