Tornar

Ciència per a tothom!

Has vist mai una proteïna o la seqüència d’un gen? El 5 d'octubre ens ho mostraran al PRBB, entre moltes coses més

 

Un any més, el proper dissabte 5 d’octubre el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) obre les seves portes de les 10 del matí fins les 7 del vespre. Els científics i tot el personal dels centres del PRBB dedicaran el dia, de forma totalment voluntària, a explicar el que fan. Podrem seguir-los a través dels passadissos i laboratoris d'una de les grans infraestructures científiques de la ciutat i ens mostraran quina és la seva feina.

Visites guiades per l’edifici: de 10.00 a 19.00 h
La visita té una durada total d’una hora i inclou laboratoris i equipaments on els propis investigadors presenten i expliquen la seva feina a grups d'un màxim de 15 persones. Es pot fer la inscripció el mateix dia 5 a la carpa de REGISTRE (Plaça del PRBB) o fer una preinscripció prèvia aquí i t'estalviaràs les cues!

Experiments i activitats: de 10.00 a 18.00 h
Et proposem un passeig a través de la recerca sobre una malaltia: la seva detecció, el seu diagnòstic genètic a través de l’extracció i anàlisi de l’ADN, i la cerca de tractaments a través del disseny de fàrmacs i la predicció de resultats. Enlloc d’una malaltia utilitzarem la sensibilitat al gust amarg. El 75% de les persones són capaces de detectar substàncies amargues, però el 25% ha perdut aquesta capacitat. En quin grup estàs? Vine a descobrir-ho!

Xerrades científiques: d'11.00 a 18.00 h
A les Sales Ramón y Cajal i Charles Darwin es faran xerrades de 45 minuts en català i castellà. Els investigadors del PRBB parlaran sobre temes tan diversos com la genètica i els cognoms, la contaminació de l’aire, la bioinformàtica, la immunologia, l’Alzheimer, les fronteres de la vida sintètica i molt més...

Cafè científic a les 19.00 h Plaça interior del PRBB
La biologia del sexe

Què és l'amor en neurobiologia? Per què ens fa sentir tan bé i tan malament al mateix temps? Quines diferències fisiològiques hi ha entre amor i sexe? Quines són les connexions entre ment i genitals?

- Mara Dierssen, Neurobiòloga i investigadora del Centre de Regulació Genòmica.
- Pere Estupinyà, Escriptor i divulgador científic, autor del llibre "S=EX2. La ciència del sexe".
- Elena Crespi, Psicòloga, terapeuta sexual i de parella i sotsdirectora de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella.

Tres punts de vista diferents tractant un tema ben interessant. El públic podrà participar, opinar i preguntar, tot prenent un cafè i pastes per fer més amena i amigable la sessió. També podeu enviar preguntes prèviament a través de twitter fent servir #prbbcafè. No cal inscripció prèvia.

Podeu consultar tota la programació al PROGRAMA(PDF) o al web http://www.prbb.org/ca/openday

 



 

Data de publicació: Divendres, 20 Setembre 2013
  • Comparteix