Tornar

Imatge de tasques de recerca a un laboratori

Cap a l’Homo scientificus europaeus

Una jornada a l'Ateneu Barcelonès reuneix investigadors de diferents països europeus per estrènyer el vincle de la ciència amb la societat.

Durant tot el dia, el 16 de maig, la sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès acull una trobada internacional per debatre el futur de la ciència europea. És el 2n Homo scientificus europaeus Meeting, una intensa jornada oberta amb l'objectiu de fomentar la creació d'una comunitat europea de ciutadans-científics que donin suport al nou contracte entre la ciència i la societat.

Al matí, els representants de diverses associacions i els organitzadors de la Marxa per la Ciència, que el passat 22 d'abril es va celebrar a més de 500 ciutats de tot el món, exposaran algunes iniciatives empreses en diferents països. A la tarda, ponents d'institucions de Barcelona abordaran conceptes com la recerca i innovació responsables, la ciència participativa i la ciència oberta.

En un món cada vegada més polaritzat, qüestions clau com el canvi climàtic, la política sanitària, la biodiversitat o fins i tot l'origen de l'univers s'enfronten encara a la deshonestedat intel·lectual i al negacionisme, els quals representen un rebuig de l'evidència científica.

És per motius com aquest que la comunitat científica clama per la urgència de revisar el compromís entre la ciència i la societat. En aquest marc, els nous conceptes de política científica convergeixen tots cap a un mateix objectiu: assolir una societat basada en el coneixement on els ciutadans siguin part integral del procés d'investigació i innovació.

Tots aquests aspectes es discutiran en la jornada, presentada per Jordi Serrallonga, ponent de la secció de Ciències de l'Ateneu, i moderada pels periodistes científics Michele Catanzaro i Sabine Louet. El programa complet es pot consultar aquí.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 10 maig 2017
  • Comparteix