Tornar

Impressió artística de les estrelles Sírius A i Sírius B

La brillantor de Sírius

Observació astronòmica des del cor de la Serra de Collserola.

El Parc Natural de la Serra de Collserola organitza un cop al mes les Nits d’Astronomia, una iniciació a l’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes. El 17 de febrer, la sessió se centrarà en l’estrella Sírius i tindrà lloc al Centre d’Informació del Parc.

Després del Sol, Sírius és l’estrella més brillant del firmament que observem des del nostre planeta. En realitat no és una estel únic sinó binari, és a dir, és un sistema compost per dues estrelles: Sírius A i Sírius B. Però la brillantor que ens arriba a nosaltres correspon a Sírius A, el qual es troba a una distància de 8,6 anys llum de la Terra. És, de fet, un dels estels més propers al nostre sistema solar.

Al firmament, Sírius es troba a la constel·lació del Ca Major, el conjunt d’estels que els nostres avantpassats de l’antiguitat van associar a la figura d’un gos. En la sessió d’astronomia a Collserola, els assistents aprendran a identificar la constel·lació, a ubicar Sírius en el firmament i a observar aquest i altres estels.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 07 Febrer 2017
  • Comparteix