Tornar

Aliments per a la ciutat

El proper 11 de desembre l'IEC acull una jornada sobre el flux metabòlic dels aliments a la ciutat de Barcelona

La ciutat és un ecosistema que requereix gran aportació externa de recursos. Entre ells, els aliments, que a més es fan malbé. Quin és el flux metabòlic dels aliments de Barcelona? Com sabem d'on i com venen? Quin és el seu cost energètic i econòmic? 

La Secció Biologia i Societat, de la Societat Catalana de Biologia, en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica i la Fundació Ciència en Societat organitzen la nova jornada de Santa Llúcia "Aliments per a la ciutat", per apropar coneixement científic actual a periodistes i públic general interessat en aquesta temàtica. 

L'acte tindrà lloc el proper 11 de desembre a la Sala Nicolau d’Olwer de l' Institut d’Estudis Catalans (Carme, 47, Barcelona). La Jornada és gratuïta i es prega confirmació de la inscripció a scb@iec.cat.

PROGRAMA

17:30 h.  Benvinguda. Joan Duran, Societat Catalana de Biologia 
17:35 h. Presentació de la jornada. Cristina Junyent, Fundació Ciència en Societat  
17:40 h. Grans números: quin és el flux a Barcelona? Josep Tejedo Fernández, Director General de Mercabarna 
18:00 h. Noves tècniques de conservació d’aliments. Buenaventura Guamis, catedràtic de Tecnologia dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona 
18:20 h. Origen, etiquetatge i informació sobre els aliments. Abel Mariné, catedràtic emèrit en Nutrició i Bromatologia, Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona-Campus de l'Alimentació 
18:40 h. L’aprofitament dels excedents alimentaris. Elisa Garaventa, Fundació Banc dels Aliments. 
19:00 h. Seguretat Alimentària i Mitjans de Comunicació. Gema Revuelta, Observatori de la Comunicació Científica, UPF 19:20 h. Torn obert de preguntes i discussió.  
20:00 h. Cloenda, Cristina Ribas, Associació Catalana de Comunicació Científica. 
20:05 h. Happy hour 

Més informació: IEC

 

Data de publicació: Dimarts, 02 Desembre 2014
  • Comparteix