Tornar

Imatge del cartell de la Setmana de la Ciència

23ª Setmana de la Ciència

Durant deu dies, la divulgació científica s’estén per un munt d’espais de Barcelona.

Portes obertes, xerrades, experiments, jocs, tallers, demostracions, visites, exposicions... Un munt d’activitats en una gran varietat de formats (si no tots) tenen lloc a Barcelona i a la resta de Catalunya en una nova edició de la Setmana de la Ciència, la vint-i-tresena. Del 9 al 18 de novembre s’esdevindrà l’esforç col·lectiu anual de major abast en l’espai i el temps en què centres de recerca, universitats, museus, equipaments, entitats i molts altres actors relacionats amb la divulgació acosten el coneixement científic a tota mena de públics.

D’entre el total d’activitats, Barcelona en concentra més d’un centenar de temàtica molt diversa, tot i que els denominadors comuns d’aquesta edició són el patrimoni cultural (on s’hi inclou la cultura científica) i les figures del físic i premi Nobel Richard Feynman i el lingüista Pompeu Fabra, coincidint aquest 2018 amb els 100 i 150 anys del seus respectius naixements.

La genètica, la sismologia, l’astronomia, la supercomputació, l’estudi del món nano, la química, la biologia marina, la robòtica, els fractals, l’evolució de les plantes, el cervell humà i molts, molts temes més omplen de continguts aquesta Setmana de la Ciència. I un any més, els llibres tornaran a ser uns dels protagonistes d’aquest macroesdeveniment. Enguany torna el cicle Llibres i Ciència, amb més activitats que tenen lloc a un major nombre d’equipaments de la ciutat.

Durant la Setmana de la Ciència d’aquest 2018 també podeu guanyar algun premi a través de dues vies: una, participant en el concurs de fotografia compartint les vostres imatges de les activitats a través d’Instagram; i l’altra, completant el vostre Passaport Científic.

Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Divendres, 02 novembre 2018
  • Comparteix