Tornar

Un museu inspirador

21/03/2024 - 12:30 h

Ajuntament de Barcelona

El Museu Etnològic inaugura una exposició d'obres d'art contemporani creades a partir de peces del fons de la institució.

 

Les obres que veureu en aquesta exposició són creacions artístiques que fan servir el llenguatge contemporani. Són obres d’art del nostre temps que, tot i això, prenen com a punt de partida alguna de les peces dipositades al fons del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Podeu veure les peces “reencantades” del 22 de març al 29 de setembre.

I és que l’exposició es titula així: “Reencantaments. Artistes dins les col·leccions etnològiques” i aplega obres d’un seguit d’artistes actuals als quals els responsables de l’equipament han donat accés als fons de la reserva del museu, on hi ha les obres que no s’exhibeixen normalment. Cada artista ha triat una peça i, a partir del que li ha suggerit o de les seves característiques, ha creat una obra d’art contemporani.

És una manera de posar a dialogar les peces que es guarden en el fons museístic amb els creadors i les creadores d’avui, sempre amb l’objectiu que la mirada actual que projecten els i les artistes convocats en aquesta experiència de “reencantament” serveixi per activar la col·lecció i donar nous sentits i significats a les peces i, en conjunt, als fons museogràfics.

Ha comissariat l’exposició Rosa Lleó, una comissària i col·leccionista barcelonina que va comissariar una de les últimes exposicions d’Eduard Escoffet (recordeu “Crecimiento y decrecimiento de Howard Roark” a The Green Parrot i a Chiquita Room?). Ara, convoca a la seu del carrer de Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món els i les artistes Agnes Essonti, una creadora de L’Hospitalet que al·ludeix en les seves obres a la seva condició d’afro-espanyola; el cantant, músic, activista, arquitecte i artista multimèdia espanyol i taiwanès Chenta Tsai Tseng (el coneixeu com a Putochinomaricón); l’escultora italiana Chiara Camoni; l’artista visual de Mataró Domènec; l’algeriana Lydia Ourahmane, que aquests dies té exposició al MACBA; la pintora filipina Nikki Luna; Patricia Domínguez i la seva combinació d’etnobotànica i sanació; l’artista interdisciplinària Regina de Miguel i el col·lectiu Ruta de autor.

Si voleu veure de quina manera tots aquests i aquestes artistes han rellegit les peces del Museu Etnològic i de Cultures del Món, veniu a la seu del carrer de Montcada del Museu, però abans consulteu al web la informació al respecte.