Recorregut virtual pel MNAC gràcies al Google Art Project

11 abril, 2012 | Fem xarxa

La setmana passada es va fer pública la notícia que la companyia nord-americana Google va ampliar de 1.000 a 30.000 obres d’art, el servei Google Art Project. D’aquesta manera, l’empresa californiana posa en marxa un projecte que permet popularitzar l’art, i fer-lo accessible a tothom que tingui disponible connexió a internet. Google Art Project permet accedir a 151 museus i col·leccions, de 40 països diferents, a un sol clic i des de la cadira, davant de l’ordinador.

Destaquem aquesta notícia perquè un d’aquests 151 nous museus que Google ha afegit al seu Art Project és, precisament, a Barcelona. Ens referim al MNAC. Des de dimarts passat, les obres del museu es podran observar amb alta resolució des de qualsevol part del món. Així, doncs, el Museu Nacional d’Art de Catalunya formarà part d’aquest projecte, al costat del MoMA de Nova York o la National Gallery de Londres. Uns altres set museus de l’Estat, també hi són presents. Entre altres, el Reina Sofia de Madrid, el de Belles Arts de Bilbao i l’IVAM de València.

Google Art Project no només permet accedir a bona part de la col·lecció dels museus, sinó que amb un mecanisme semblant al que utilitza el servei de la mateixa companyia, Google Maps, permet als usuaris circular pel museu i fer clic a cadascuna de les obres que hi ha a les parets, per accedir a informació més detallada de l’obra en qüestió. A la imatge que adjuntem es pot percebre perfectament la nitidesa del recorregut i les possibilitats que permet aquest servei.

Altres opcions que ofereix aquest servei són les de traslladar els usuaris a qualsevol part del museu, fent clic sobre el mapa d’aquest. També permet veure les obres amb format presentació slideshow, compartir-ho a les xarxes socials i descobrir els detalls de l’obra que més ens interessi.