Aplicacions mòbils. Tota la cultura de Barcelona al vostre ‘smartphone’

12 gener, 2012 | Fem xarxa

Barcelona segueix, pas a pas, el camí de fer realitat el seu objectiu: esdevenir capdavantera quant a adopció de noves tecnologies per tal de convertir-se en el nou paradigma de la ciutat del futur. El fòrum “Smart City Expo & World Congress“, que es va celebrar el mes de novembre passat, i l’aferrissada aposta pel Barcelona Digital Center, que enguany ha participat en més de cinquanta projectes de recerca, desenvolupament i innovació, són alguns dels exemples que posen de manifest aquesta voluntat. Un d’aquests cinquanta projectes és el BCN App Jam , que es va celebrar el 15 de desembre de 2011. Aquesta activitat consistia en una trobada d’experts en matèria de desenvolupament d’aplicacions mòbils, per tal que ideessin, dissenyessin i desenvolupessin una aplicació amb l’objectiu d’enfortir el sector dins aquest àmbit i posicionar la ciutat com a líder en l’adopció de noves tecnologies.

No en va, l’Ajuntament de Barcelona també creu que l’adopció de noves tecnologies, sobretot en l’àmbit de les aplicacions mòbils, és imprescindible per esdevenir una ciutat intel·ligent. És per això que des de l’Institut de Cultura, un dels sectors de l’Ajuntament que millor accepten les innovacions tecnològiques, s’ha decidit apostar per tres noves aplicacions d’iPhone (properament també estaran disponibles per a Blackberry i Android) que us ajudaran a conèixer millor la ciutat. Es tracta de les aplicacions BCN Cultural, BCN Visual i la que ha desenvolupat la revista Time Out, en què s’ha arribat a l’acord d’inserir una pestanya anomenada “Activa’t”, des d’on es podrà accedir a localitzar el teixit associatiu de Barcelona i vincular-ho als diversos esdeveniments culturals que hi tenen lloc.

Us adjuntem, a continuació, un programa d’aprenentatge en vídeo que us permetrà veure el funcionament d’aquestes aplicacions. Busqueu, des del vostre terminal, “BCN Visual”, “BCN Cultural” i “Time Out” per descarregar-vos-les.