Novetats del Mobile World Congress 2013

16 gener, 2013 | El teu Ajuntament, Fem xarxa

Mobile World Congress 2013

A Barcelona li correspon la capitalitat de la telefonia mòbil, almenys fins a l’any 2018, gràcies a la Mobile World Capital, una entitat que és el centre mundial del desenvolupament, el coneixement, la innovació i la generació de nous models de negoci entorn d’aquesta indústria. A causa de l’impacte que ha generat en el nostre dia a dia, i la rapidesa amb què evoluciona el sector, és just que un esdeveniment d’aquestes característiques amb una influència mundial acapari tots els esforços per assegurar-ne un èxit absolut. Enguany, el Mobile World Congress estrena nova ubicació al recinte de Fira Gran Via. Amb el canvi d’emplaçament s’afegeix un 50% més d’espai al que s’havia utilitzat fins ara, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i evidencia la consolidació d’una celebració en clara expansió. La immensitat del recinte de la Fira Gran Via permetrà que sigui més còmode acollir els 70.000 congressistes previstos aquest any.

A més a més, un recinte dividit per temes serà l’escenari, en vuit pavellons, de les zones següents: Hospitality Suite i Meeting Room (pavellons 1, 2 i 3), programa de conferències (pavelló 4) i 90.000 metres quadrats d’espai d’exposició per als darrers avenços tecnològics, en què participaran 1.500 empreses de 60 països diferents (pavellons 3, 5, 6, 7 i 8.1). Per quart any consecutiu, l’App Planet Exhibition serà l’espai de la Fira dedicat exclusivament a la indústria de les aplicacions mòbils i es repartirà entre el pavelló 8 (espai de conferències) i el 8.1 (espai d’exposició). L’App Planet, patrocinat per la Generalitat, serà l’espai que durant quatre dies rebrà més de dos-cents expositors amb l’objectiu de connectar la comunitat de desenvolupadors tècnics amb executius de la indústria mòbil. Al pavelló 8 també se situarà la mPowered Brands Zone, un espai on experts en màrqueting discutiran sobre els nous horitzons de com arribar als clients a través d’aquesta nova realitat digital.

Com sempre, al congrés hi participaran les empreses més capdavanteres i influents del mercat, així com alguns dels fundadors de les organitzacions més reconegudes. Algunes d’ells fins i tot participaran al programa de conferències. Entre altres, els consellers delegats de Mozilla, Nokia, Vodafone o Ericsson. Un altre dels espais de la Fira, l’Embedded Mobile Devices Pavilion, servirà per discutir sobre l’aplicació de la connectivitat sense fil a diferents aparells de consum electrònic, com els de l’automoció, l’assistència mèdica, etcètera. Una altra secció es dedicarà a discutir sobre el desenvolupament sostenible aplicat a la tecnologia mòbil (Green Technlogy Pavilion). També es destinarà un pavelló a mostrar avenços de la influència del cloud , que cada cop és més gran, i a debatre sobre aquest tema. Finalment, el Mobile World Congress reconeixerà, un any més, els grans èxits, les innovacions i les tecnologies desenvolupades enguany, gràcies a la divuitena edició dels Global Mobile Awards, que premiaran les empreses o desenvolupadors que hagin fet aportacions de valor a la indústria mòbil. Els projectes premiats els valorarà un conjunt de professionals independents, periodistes i acadèmics.