Exposición. El Museo de las Artes Escénicas del Instituto del Teatro presenta esta exposición en el marco de la programación del Año Guimerà.

En homenaje a la muerte del poeta, dramaturgo y activista de las letras catalanas, Àngel Guimerà, el Instituto del Teatro presenta una exposición dedicada a su trayectoria internacional por Europa, Norteamérica y América Latina, desde los estrenos en Madrid de la mano de María Guerrero y Fernando Díaz de Mendoza hasta Jinkyō [Aquest món polsós, 1924], una película japonesa basada en Terra baixa.

La muestra recoge la obra dramática del autor con unas setenta imágenes y documentos: fotografías, programas de mano y carteles internacionales. Además, recopila información sobre las adaptaciones a otros formatos de la obra de Guimerà, especialmente a partir de la ópera verista Tiefland, que sirvió de disparador para adaptaciones cinematográficas en países como Alemania, México o Japón. La muestra también se hace eco del impacto de los textos de Guimerà en otros canales y formatos como la radio, el cómic o la televisión catalanas y reproduce una selección de imágenes desconocidas para el público general que hacen referencia al impacto de la obra de Guimerà en quince países diferentes.

Además de la exposición, el MAE ha contribuido en la conmemoración del Año Guimerà con un episodio de su canal de podcast «¡Tothom a escena!» dedicado al dramaturgo. En el podcast intervienen Ramon Bacardit, doctor en Filología Catalana por la Universidad de Barcelona, experto en teatro catalán del siglo XIX y comisario del Año Guimerà, y Martí Romaní, Máster Universitario de Estudios Teatrales y comisario de la exposición "Volta al món d'Àngel Guimerà".

Traductor de google :

Horarios

En el marc de l’Any Guimerà que commemora aquest 2024 el centenari de la mort del poeta, dramaturg i activista de les lletres catalanes Àngel Guimerà, l’Institut del Teatre acull a partir del 26 d’abril l’exposició " Volta al món d’Àngel Guimerà".

La mostra, impulsada des del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre, explica i il·lustra la trajectòria internacional d’Àngel Guimerà per Europa, Nord-Amèrica i Amèrica Llatina, des de les estrenes a Madrid de la mà de María Guerrero i Fernando Díaz de Mendoza fins a Jinkyō [Aquest món polsós, 1924], una pel·lícula japonesa basada en Terra baixa.

L'exposició segueix el recorregut internacional de l'obra dramàtica de Guimerà amb una setantena d’imatges i documents: fotografies, programes de mà i cartells internacionals. A més, aplega informació sobre les adaptacions a altres formats de l'obra de Guimerà, especialment a partir de l'òpera verista  Tiefland, que va servir de disparador per adaptacions cinematogràfiques a països com Alemanya, Mèxic o Japó. La mostra es fa ressò també de l’impacte dels textos de Guimerà en altres canals i formats com la ràdio, el còmic o la televisió catalanes.

La mostra reprodueix una selecció d'imatges desconegudes pel públic general que fan referència a l’impacte de l’obra de Guimerà fins a quinze països diferents. Destaquen imatges com els fotogrames de la pel·lícula japonesa basada en  Terra baixa, que avui es considera perduda; de pioners del cinema nacional com  La fiesta del trigo (1914) de José de Togores; o fotografies de grans actors internacionals en el paper de Manelic, com Giovanni Grasso o Pablo Podestà, i de Marta, interpretada per Bertha Kalich o Florence Roberts, entre altres.

Institut del Teatre

Dirección:
Pl Margarida Xirgu, 0001
Districto:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona