Arrenca el segon trimestre del cicle de Cultura Popular als Ateneus 2019

Dos esbarts, dues corals, dues bandes, dos grups de música i sis ateneus. Aquestes són les peces bàsiques del cicle de Cultura Popular als Ateneus 2019. La segona part es farà entre els mesos de maig, juny i juliol i consisteix en vuit actuacions. Totes són d’àmbits ben diversos de la cultura popular barcelonina i es fan a les seus de sis entitats històriques que pertanyen a la Xarxa d’Ateneus de Catalunya.

En la programació, s’hi destaquen propostes que fusionen disciplines diverses, com ara gralla, dolçaina i piano i també hi ha presentacions de discs i de velles cançons recuperades… També hi trobareu els darrers espectacles de creació dels esbarts barcelonins, ritmes d’arreu i concerts de cant coral amb molta personalitat. El cicle arrenca el 2 de maig amb un concert de dos músics de l’Escola Superior de Música de Catalunya, el graller i el dolçainer Oriol Oliver i David Valera, al Centre Sant Pere. Actuaran conjuntament amb el pianista Emili Blasco en un concert titulat ‘A força de dolçor’.

Aquest cicle va néixer ara fa dos anys amb la idea de reforçar el vincle entre els ateneus barcelonins, un autèntic reflex de la vitalitat cultural de la societat civil, i les entitats de cultura popular de la ciutat. Tant les entitats participants com els centres acollidors tenen una trajectòria llarga en l’àmbit de la cultura popular i l’associacionisme barcelonins: hi ha molts ateneus centenaris i diverses entitats són capaces de mantenir la tradició alhora que exploren nous camins creatius.