Andrea Motis protagonitza el concert de Patum al CAT

Cada any, quan s’acosta la Patum, el Memorial Ricard Quadra ofereix un concert especial on s’interpreten les músiques d’aquesta festa que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Va a càrrec de músics de totes les agrupacions berguedanes que intervenen en les festes de la Patum i serveix per a difondre el talent musical berguedà. Aquest concert és únic i només es podrà sentir dues vegades: el 15 de juny a la plaça de Sant Pere de Berga i un parell de dies abans, el 13 de juny, al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

A més, aquest concert té una particularitat que el fa molt especial: cada any es convida un músic diferent a tocar amb l’agrupació. Enguany s’ha triat la cantant i trompetista Andrea Motis, que actuarà acompanyada del quintet de músics que habitualment l’acompanyen. És un grup format per Joan Chamorro al contrabaix, Ignasi Terraza al piano, Josep Traver a la guitarra i Esteve Pi a la bateria. Així, doncs, enguany els ritmes tradicionals de la Patum es podran sentir en clau de jazz i passades pel filtre particular d’Andrea Motis.

El concert de Patum és un acte pensat per experimentar noves sonoritats sobre el repertori més tradicional i es divideix en dues parts. A la primera hi actuarà Andrea Motis i també hi sonaran obres noves que tenen la festa berguedana com a fil conductor. Enguany s’hi podrà sentir una peça del compositor Sergi Vergés, director de la Big Band del Conservatori Superior del Liceu. I a la segona part la banda interpreta un salt complet de Patum amb final de tirabols.