Gegants nous de la Casa de la Caritat o de Corpus

Corpus

Fitxa tècnica

Descripció

Hereu

Construït el 1919 per
Emili Ferrer i Espel

 • Alçada

  3.75
  m.
 • Pes

  50.00
  kg.

Històric de restauracions

Restauracions

Restaurat el 1987 per Domènec Umbert

Descripció

Borda

Construïda el 1919 per
Emili Ferrer i Espel

 • Alçada

  3.55
  m.
 • Pes

  45.00
  kg.

Històric de restauracions

Restauracions

Restaurada el 1987 per Domènec Umbert

L’Hereu i la Borda, els Gegants nous de la Casa de la Caritat o de Corpus, són unes figures que pertanyen a la Diputació de Barcelona, encara que els té cedits el Districte de la Ciutat Vella i els gestiona la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de la Ciutat Vella.

La nova parella neix per rellevar els Gegants vells de la Casa de la Caritat o del Carnestoltes, que després de molts d’anys de sortides es trobaven en mal estat de conservació i van ser guardats. Les figures noves, obra d’Emili Ferrer i Espel, són del 1919, i des del primer moment es feren participants assídues a la cavalcada de les festes de la Mercè i a les processons de Corpus de la Casa de la Caritat i de més parròquies de la ciutat.

L’Hereu i la Borda foren desats amb els gegants vells el 1964, i l’any 1987 la Diputació de Barcelona va decidir de restaurar-los, tasca que s’encarregà al mestre imatger Domènec Umbert. Des d’aleshores els gegants no han faltat mai a la processó de Corpus, ni tampoc a les cercaviles i trobades geganteres de les festes de la Mercè i de Santa Eulàlia. Així mateix presideixen, juntament amb els gegants vells, la Mostra de Gegants de Barcelona que es fa cada any per les festes de la Mercè.

Quan no surten, els Gegants nous de la Casa de la Caritat o de Corpus es poden visitar a la Casa dels Entremesos, on són exposats permanentment.