Temps Born

Born Comerç

Temps Born

 

Passejar pel Born, pel barri de la Ribera, és endinsar-nos de ple en la història de Barcelona. Des dels inicis del petit nucli habitat de la Vilanova del Mar, passant per l’època d’esplendor medieval de la construcció de Santa maria del Mar o fins ser l’escenari de l’heroica defensa del 1.714, tot el barri ha estat testimoni viu del nostre esdevenir com a ciutat i com a país.

Els noms dels seus carrers ens evoquen el barri menestral i artesanal dels gremis que eren símbol de la puixança de tota la ciutat. Més endavant, al segle XIX l’enderrocament de la ciutadella i la construcció del Mercat del Born, van dinamitzar un barri que als nostres dies ha s’ha convertit en símbol de la vida cultural i comercial de Barcelona.

Ara Temps Born posa a l’abast de tothom tot aquest patrimoni històric a través d’uns dispositius QR situats a les portes dels comerços del barri. Mitjançant aquests codis podrem compartir coneixements i experiències i descobrir un Born, moltes vegades desconegut, però indispensable per aprofundir en la història del barri de la Ribera i de la ciutat de Barcelona.

El projecte ha estat possible gràcies a la feina acurada i al treball conjunt del Museu d’Història de Barcelona, el Departament d’Arqueologia de l’Ajuntament de Barcelona, el departament de patrimoni de l’ajuntament i el Districte de Ciutat Vella.

El seu funcionament es senzill: enfoquem primer el lector de QR del mòbil a l'enganxina per fer-ne la lectura. Des del lector s'accedeix a la pàgina web amb la descripció del punt històric mes proper a la botiga, amb la seva ubicació al plànol per tal de poder apropar-nos a peu. A més d'un text explicatiu, la fitxa informativa ens ofereix una galeria d'imatges i una llista d'adreces d'interès per consultar-les sempre que vulguem.

Es poden utilitzar tots aquells dispositius mòbils (Iphone, Android, tablets...) que tinguin instal·lat un lector de codis QR.

"Temps Born" es un projecte del Districte de Ciutat Vella amb la col·laboració de MHUBA, ICUB, Servei d'Arqueologia de Barcelona, en el marc del Pla Argent. Edittio, estudi de disseny i comunicació web, ha estat l'encarregat del seu desenvolupament.

Born Comerç