Convocatòria per a la presentació de propostes vinculades a la Setmana de l’Arquitectura 2018

1. DESCRIPCIÓ

Regulació del procediment de presentació i selecció de projectes vinculats a la Setmana d’Arquitectura 2018 que tindrà lloc durant els dies 10 i 20 de maig de 2018 a la ciutat de Barcelona. Totes les entitats i institucions representants de diferents disciplines socials, culturals i artístiques estan convidats a participar a la creació d’un marc per la reflexió de l’activitat arquitectònica realitzant actes centrals o paral·lels dins la Setmana d’Arquitectura 2018. Aquesta convocatòria està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració del Barcelona Building Construmat i Arquinfad.
La Setmana d’Arquitectura de Barcelona 2018 vol potenciar Barcelona com a referent en la reflexió sobre el paper de l’arquitectura en l’entorn urbà construït, com a element generador d’identitat, de connexió dels ciutadans/es amb el seu entorn. Dins el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018, l’edició d’enguany vol posar èmfasi en la reflexió del valor del patrimoni arquitectònic pels seus ciutadans.
És per aquest motiu que es vol estendre la presència i col·laboració a representants de diferents disciplines socials, culturals i artístiques que desitgin realitzar esdeveniments centrals o paral·lels en el marc de la convocatòria.

2. DATES DE CELEBRACIÓ

Del 10 al 20 de maig de 2018

3. QUI HI POT PARTICIPAR?

La convocatòria està adreçada a entitats i persones físiques o jurídiques de qualsevol origen nacional o internacional que, des de la seva disciplina relacionada o no amb l’arquitectura, vulguin realitzar un esdeveniment vinculat a la Setmana d’Arquitectura 2018.

4. QUIN TIPUS D’ESDEVENIMENT ES POT ORGANITZAR?

Tot tipus d’esdeveniment que tingui intrínsec un discurs que enriqueixi el debat sobre l’impacte de l’arquitectura a la societat i el reconeixement del patrimoni arquitectònic i cultural. El format dels esdeveniments és lliure i pot incorporar:

 • Conferències/xerrades.
 • Esdeveniments artístics individuals o col·lectius (dansa, fotografia, teatre, música, performances, instal·lacions…) vinculades a l’arquitectura.
 • Presentacions de llibres, espectacles literaris o altres activitats de disciplina literària, sociològica, humanística vinculats a l’arquitectura.
 • Cicles de cinema.
 • Obertura de portes d’estudis d’arquitectura o entitats de divulgació cultural que incloguin activitats (tallers, workshops…).
 • Rutes guiades d’arquitectura.
 • Activitats vinculades a l’arquitectura que impliquin col·lectius en risc d’exclusió.
 • Activitats formatives o divulgatives promogudes per escoles d’arquitectura, disseny, centres cívics, llars d’infants, escoles i instituts públics o privats, casals d’avis, associacions…
 • Altres tipus d’esdeveniments que puguin incloure el contingut esmentat a la convocatòria.

5. ON ES DURAN A TERME ELS ESDEVENIMENTS?

Els esdeveniments es duran a terme a tota la ciutat en espais a càrrec de les entitats organitzadores de cada esdeveniment.La Setmana d’Arquitectura 2018 tindrà com a espai convidat l’edifici de l’antiga presó Model. Existeix la possibilitat de dur a terme esdeveniments en aquest recinte, respectant les seves normes d’ús, d’aforament i seguretat, que poden ser consultades a la secretaria tècnica.
Existeix la possibilitat de dur a terme esdeveniments en espais de les institucions organitzadores de la Setmana d’Arquitectura 2018. La secretaria tècnica facilitarà el contacte de les diferents entitats, que establiran la disponibilitat i les condicions d’ús dels espais cedits.

6. COM PARTICIPAR A LA CONVOCATÒRIA?

Enviant la següent documentació degudament completada a l’adreça de correu electrònic program@miesbcn.com abans del dia 5 d’abril del 2018.

 • Formulari de participació degudament omplert.
 • Memòria: Descripció de l’esdeveniment en un màxim d’un A4 incloent-hi: Participants, l’objectiu de l’esdeveniment i a quin públic vol arribar, justificació de l’interès de la proposta i espai previst.
 • Imatge per difusió web (72p)
 • Logotip de l’entitat per difusió web

7. QUINES PROPOSTES PODRAN VINCULAR-SE A LA SETMANA D’ARQUITECTURA

Podran vincular-se a la setmana d’arquitectura 2018 totes aquelles propostes d’esdeveniments que segueixin els següents objectius de la iniciativa:

 • Esdeveniments que enriqueixin la reflexió i el debat sobre l’impacte que té l’arquitectura a la ciutadania i el reconeixement del patrimoni cultural de la ciutat.
 • La capacitat de les propostes per plasmar el valor que té l’arquitectura, l’espai públic o el paisatge urbà des de diferents disciplines.
 • El format de les propostes i l’adequació al marc de la Setmana d’Arquitectura 2018.

La secretaria tècnica podrà demanar en tot moment, als promotors de cada activitat, informació complementària dels esdeveniments proposats.

8. COMPROMISOS

Aquells organitzadors que hagin sigut seleccionats per dur a terme esdeveniments vinculats a la Setmana d’Arquitectura 2018 hauran d’adquirir els següents compromisos:- Facilitar a la secretaria tècnica la informació en temps i forma per la convocatòria.

 • Ser responsable del bon desenvolupament i de la completa organització de l’esdeveniment.
 • Ser el responsable dels béns materials i integritat física dels espais on es desenvolupen els esdeveniments.
 • En cas d’anular-se l’esdeveniment, els organitzadors seran els únics responsables de tot allò que pugui comportar l’anul·lació de l’activitat. En aquest cas, s’hauran de posar en contacte amb la secretaria tècnica.

9. DRETS

Aquells organitzadors que hagin sigut seleccionats per a dur a terme esdeveniments vinculats a la Setmana d’Arquitectura 2018 adquiriran els següents drets:

 • Formar part de la comunicació general de la Setmana d’Arquitectura 2018.
 • Les seves activitats s’inclouran a l’agenda d’activitats de la Setmana d’Arquitectura 2018.
 • Promoció de les activitats a través de l’agenda de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Visibilitat del logotip de l’entitat al web de la Setmana d’Arquitectura 2018.

Descarrega’t el formulari d’inscripció