Comença la rehabilitació de Vil·la Urània

Comença la rehabilitació de Vil·la Urània

dilluns, juny 22, 2015 - 17:46

Les obres de rehabilitació, protecció i construcció del nou edifici a Vil·la Urània ja estan en marxa, i inclouran millores i nous equipaments al barri del Farró. La data prevista per a la finalització de les obres de millora serà al desembre de 2016.

La Vil·la Urània esdevindrà el primer complex d’equipaments municipals d’El Farró-El Putxet, com a resposta a les demandes de les associacions de veïns i les entitats d’aquest barri. Es preveu que les obres comencin el juny del 2015 i tinguin una durada de 19 mesos. El pressupost destinat és de 7,4 milions d’euros.

L’espai, al qual s’accedirà pel carrer de Saragossa, té una superfície de més de 3.200 metres quadrats. El nou edifici tindrà una planta semisubterrània, una planta baixa i sis plantes més, on s’instal·laran el casal de gent gran i el centre cívic.

L’antic edifici es rehabilitarà íntegrament i s’eliminarà la intervenció que s’hi va fer als anys seixanta. El semisoterrani esdevindrà un espai expositiu sobre la vida i els descobriments de Josep Comas i Solà, astrònom i antic propietari de la finca. També s’hi inclouran espais de convivència del centre cívic, i a la coberta, un espai d’activitats a l’aire lliure per a la gent gran del casal.

Comas i Solà va ser un dels científics catalans més importants en l’àmbit internacional. Va descobrir 11 asteroides, 2 cometes i un petit planeta de 40 kilòmetres de diàmetre que va batejar amb el nom de Barcelona. Va llegar la vil·la amb l’objectiu que es convertís en un observatori popular per a escolars o per a una institució cultural.