Esteu aquí

Coneix els barris

Coneix Sarrià - Sant Gervasi

Sarrià - Sant Gervasi és el principal punt d’accés dels barcelonins al parc de Collserola, el pulmó verd més important de la ciutat. Aquesta proximitat marca la seva condició de zona residencial i benestant, amb nombrosos parcs i zones verdes, combinats amb prestigiosos centres educatius i sanitaris. El districte és la suma d’antics municipis agregats a Barcelona, com el de Sarrià (1921), Vallvidrera - les Planes (annexionat a Sarrià el 1890) i Sant Gervasi de Cassoles (1897). Sarrià, l’altre centre neuràlgic del districte, manté la unitat del nucli antic, tot i que d’aquest nucli se separa de les Tres Torres per les seves característiques urbanes homogènies i l’alt grau de reconeixement que té per part dels seus habitants. Els altres dos barris són el Putxet i el Farró i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes. En tots dos casos s’han unit petits nuclis de població per arribar a un número mínim d’habitants, ja que la majoria estan formats —per la seva condició muntanyenca— per zones de cases unifamiliars.

Els barris

  • Sant Gervasi - Galvany

    Sant Gervasi - Galvany

    El barri de Sant Gervasi - Galvany ocupa la part baixa de l'antic terme de Sant Gervasi, entre la Diagonal y la Ronda del Mig.

  • El Putxet i el Farró

    El Putxet i el Farró

    El Putxet és una petita muntanya que s'estén entre Vallcarca i Sant Gervasi. La part baixa del barri, per sota de la Ronda del Mig, correspon al veïnat de Farró.