Arriba la Festa Major de la Marina

Arriba la Festa Major de la Marina

divendres, juny 9, 2017 - 09:20

Les Bacanals de Barcelona ja tenen cartell i programa, farcit de concerts, espectacles infantils, competicions esportives i actes de cultura popular i tradicional, sense oblidar el tradicional concurs de paelles que organitza el Centre Cívic Casa del Rellotge o el més recent concurs de fotografia #fotobacanal17. Els Gegants de la Marina han inspirat el cartell d'enguany, obra del dissenyador Jordi Juan.

La Festa Major de la Marina, també anomenada Bacanals de Barcelona, tornarà a donar la benvinguda a l’estiu el cap de setmana de Sant Joan. El programa es va presentar el 8 de juny a la Sala Pepita Casanellas, en un acte presidit per la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, i el president de la Unió d’Entitats de la Marina, Antonio Guillén.

El cap de setmana de festes arrencarà dijous 22 amb la “sindriada” de La Marina Viva i el pregó a càrrec de la Taula de Dones de la Marina, que l’any passat va rebre la Medalla d’Honor de la ciutat i enguany tornaran a desitjar unes festes respectuoses i lliures de discriminacions contra les dones. Aquesta tarda també s’aprofitarà per presentar el Pla de Barris de la Marina, que durant els propers anys preveu millorar el barri des del punt de vista de l’ecologia urbana, l’activitat econòmica, l’educació i els drets socials.

Divendres, la flama del Canigó arriba als Jardins de Can Farrero i la revetlla de Sant Joan se celebra al carrer del Foc, amb sopar popular i ball. Dissabte, els Diables de Port ocupen la plaça de la Marina amb una cercavila i una tabalada al matí, i els correfocs al vespre, entre les actuacions dels quadres de ball de les entitats del barri i el concert de rumba a la nit. Les Bacanals de Barcelona acabaran diumenge amb el concurs de paelles organitzat pel Centre Cívic Casa del Rellotge als Jardins de Can Farrero, i divendres 30 amb la Nit Jove a l’espai musical i esportiu La Bàscula.

Cartell inspirat en els gegants

Els gegants sortiran en cercavila diumenge al matí. Els Gegants de la Marina, en Magí i la Quimeta, són precisament les figures en què s’ha inspirat l’il·lustrador barceloní Jordi Juan Pujol per dissenyar el cartell d’aquesta festa major. En Jordi, un dissenyador gràfic de 38 anys que sempre té un llapis a la mà per dibuixar, els ha humanitzat convertint-los en un noia que balla (la brusa conté els peixos de la
seva safata) i un noi que fa música (l’aixada de pagès esdevé una guitarra), és a dir, dos personatges que viuen les Bacanals de Barcelona des de dins. Els color blau i les onades del fons del cartell remarquen la proximitat a la costa i el passat mariner del barri.

Jordi Juan Pujol és el guanyador del 7è concurs de cartells de la Festa Major, convocat pel Districte de Sants-Montjuïc i la Unió d’Entitats de la Marina. Tots els cartells presentats al concurs es poden veure del 26 de juny al 28 de juliol en una exposició al Centre Cívic La Cadena.