Es busquen 100 persones per pujar a l'escenari

Es busquen 100 persones per pujar a l'escenari

dijous, desembre 28, 2017 - 12:18

Massatgistes, bibliotecaris, cambreres, artistes, policies, terapeutes, docents, periodistes, conserges... per fer realitat l'espectacle 'Atlas', un centenar de persones de diferents professions pugen a l'escenari. No cal cap experiència prèvia com a actor o actriu. Els assajos tindran lloc la primera setmana de febrer al Mercat de les Flors i tot seguit, els dies 8 i 9, l'espectacle protagonitzat per aquests veïns i veïnes, dirigits pels portuguesos Ana Borralho i João Galante, es representarà tot inaugurant el festival Sâlmon<.

‘Atlas’ és una performance teatral que vol representar la diversitat humana de la ciutat creant un paisatge de la complexitat del teixit social. L’espectacle reuneix a l’escenari 100 persones de diferents orígens, llengües, edats, sexes, oficis i situacions professionals. Una rere l’altra, aquestes persones pujaran a l’escenari per dir quina és la seva professió amb la frase “si un artista incomoda molta gent, dos artistes incomoden molt més” o “si dos forners incomoden molta gent, tres forners incomoden molt més” o “si tres policies incomoden molta gent, quatre policies incomoden molt més”… Durant l’obra, el cor de veus que proclama la segona part de la frase es va incrementant, alhora que el grup camina des del fons fins a la boca de l’escenari i viceversa, en un vaivé d’onades.

Si vols ser una d’aquestes 100 persones o penses en algú a qui pot interessar-li, us hi podeu inscriure al web del Graner o demanar qualsevol informació addicional per correu electrònic a participa@mercatflors.cat.També pots assistir a una de les tres sessions informatives del projecte que es faran al Mercat de les Flors (10 de gener a les 18.30h) i a la Biblioteca Francesc Candel (12 de gener a les 19 h i 18 de gener a les 11 h). El grup quedarà tancat a finals de gener.

Ana Borralho i João Galante formen la companyia portuguesa Casa Branca, que ofereix formació en art contemporani i porta la direcció artística del festival d’arts performatives Verão Azul. Van estrenar ‘Atlas’ el 2011 a Lisboa i, des de llavors, l’han reproduït en diverses ciutats europees. A Barcelona, ‘Atlas’ és el primer espectacle d’Art i Part impulsat a la Marina de Port des del Graner, el centre de creació del cos i el moviment gestionat pel Mercat de les Flors. Art i Part és el programa de l’Ajuntament de Barcelona per a la creació artística comunitària als barris, gestionat per l’Institut de Cultura en el marc de Barcelona Districte Cultural.

#ARTiPARTlaMarina