Acord per fer arribar el metro a la Marina

Acord per fer arribar el metro a la Marina

dimarts, desembre 27, 2016 - 16:33

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, han signat un conveni per finançar diverses actuacions de la línia L10 Sud al llarg del 2017 que permetran fer arribar el metro als barris de la Marina i donar servei a la Zona Franca. L’Ajuntament pagarà 40 milions d’euros per a l’adquisició de solars i edificis de la Generalitat per crear equipaments i habitatge públic a Can Batlló, la Llotja i les antigues cotxeres de Borbó. La Generalitat destinarà aquests diners a obrir les dues estacions de metro: Foneria i Foc Cisell.

Es tracta de dues estacions situades en una zona molt poblada i deficitària en transport públic i a la qual els estudis previs atribueixen un potencial de servei de més de setanta mil persones. Quan entrin en funcionament, els veïns de la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell podran enllaçar amb les línies de metro L1, L3 i L5, i també amb l’aeroport.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que l’acord “fa justícia” a aquests dos barris que “històricament s’han sacrificat per la ciutat, cedint-hi l’espai marítim i la zona d’horts”.

La signatura també s’emmarca en la voluntat de potenciar el desenvolupament del districte de Sants-Montjuïc, especialment l’eix del passeig de la Zona Franca, però també la zona de la Bordeta i la Gran Via, gràcies a la compra de dues naus i cinc solars de Can Batlló. S’hi preveu la construcció d’habitatge i diversos equipaments.

Pel que fa a l’edifici de la Llotja o el Borsí, a Ciutat Vella, encara se n’han de concretar els usos i, pel que fa a les antigues cotxeres de Borbó, l’alcaldessa ha avançat que serviran per construir-hi l’escola bressol de Vilapicina, reclamada pel veïnat durant molt temps.

Reconeixement del deute de la Generalitat

Ambdues administracions també han signat un segon conveni amb relació al reconeixement del deute de la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament , a partir del qual s’ha pactat un calendari de pagament. D’acord amb el text, es dóna de termini fins al juny del 2017 per fer efectiu el pagament del deute anterior al desembre del 2014 (22,5 milions d’euros) i s’acorda que a partir del desembre del 2017 no hi podrà haver cap pagament pendent amb una antiguitat superior a un any.

More info