Obre l'espai expositiu Pere Calafell

Obre l'espai expositiu Pere Calafell

dijous, març 1, 2018 - 14:51

El dia 6 de març s’obre al públic l’edifici de l’antiga Escola Bressol Pere Calafell com a espai expositiu. S’hi pot veure la nova exposició històrica de Sant Martí així com les ceràmiques murals originals de l’artista Josep Aragay.

En els propers mesos, a l’edifici Pere Calafell (Carrer Andrade 184) s’hi reubicarà l’escola bressol L’Esquitx i, més endavant, la nova Escola de Música del Districte. Mentrestant això no és una realitat se n’ha adequat el vestíbul com a espai expositiu perquè s’hi pugui fer un servei social.

És per això que al llarg de l’any el Centre d’Estudis de Sant Martí hi desenvoluparà un programa d’exposicions amb el qual els visitants podran descobrir tant les propostes expositives com la particular història del propi edifici.

Una exposició feta pel propi veïnat

La primera exposició que s’hi ha programat és la de Som Memòria Històrica de Sant Martí 2017. En ella s’hi mostren les últimes incorporacions de material documental del programa ‘Som Sant Martí’, destinat a la recuperació de la memòria recent dels barris de Sant Martí.

El passat rural i industrial, el cooperativisme, el paper de les dones en la lluita veïnal, la recuperació d’espais per a equipaments públics i l’urbanisme són els temes de la mostra. Una exposició creada pels veïns i veïnes mitjançant fotografies antigues, fullets, retalls de premsa i documents que han pogut recopilar.

                             EXPOSICIÓ                         
Del 7 de març al 25 d’abril
De dimarts a divendres: de 17h a 20h.
Dissabtes: d’11h a 14h i de 17h a 20h
Espai Pere Calafell (Carrer Andrade 184)

Obres inèdites del ceramista Josep Aragay

A l’interior de l’edifici Pere Calafell s’hi han identificat dos elements esplèndids. D’una banda, el gran mural al·legòric del vestíbul, i de l’altra, l’extraordinària col·lecció de ceràmiques murals de motius infantils que decora el passadís central.

Aquest joc de set escenes d’infants jugant és obra del ceramista català Josep Aragay, un dels màxims exponents de les arts aplicades a Catalunya. Es tracta d’un obra no catalogada pel propi Museu Municipal Josep Aragay, ubicat a la població de Breda, i que es conservarà a la ubicació actual.

 

Més informació