La Sala Beckett i el projecte "Cabal Musical" del Besòs i el Maresme, Premis Ciutat de Barcelona 2016

La Sala Beckett i el projecte "Cabal Musical" del Besòs i el Maresme, Premis Ciutat de Barcelona 2016

divendres, febrer 3, 2017 - 10:31

 

A més, Salvador Clarós rep una menció pel seu llibre ‘Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona’.

S’ha fet pública la llista de guanyadors dels Premis Ciutat de Barcelona 2016, en què es reconeixen els creadors culturals per la seva activitat durant tot l’any. El lliurament dels Premis serà el 16 de febrer en un acte que se celebrarà al Saló de Cent.

En la llista de premiats, hi ha diverses aportacions sorgides o radicades en els barris de Sant Martí. Per exemple, en l’apartat d’arquitectura s’ha premiat l’esperit de la reforma arquitectònica de la nova Sala Beckett, que va salvar l’edifici de l’antiga Cooperativa Pau i Justícia i el va habilitar com a espai de creació escènica respectant tot el que havia suposat la cooperativa per a la gent del barri.

Igualment, en l’apartat d’educació s’ha premiat el projecte Cabal Musical del Taller de Músics, que es va iniciar l’any 2014 i continua en marxa integrat en l’estragia Eix Besòs. És una iniciativa d’innovació social per a la inclusió basat en l’acompanyament artísitic de tales musicals joves donant suport al talent musical per tal de contribuir a la transformació i dinamització de barris i zones desafavorides, i a l’empoderament dels seus habitants.

En l’apartat d’història de Barcelona, ha rebut una menció Salvador Clarós pel seu llibre ‘Can Ricart i el patrimoni industrial de Barcelona’, per ser un llibre valent i testimonial que mostra el protagonisme dels moviments veïnals en la transformació de la ciutat i la defensa del seu patrimoni.

 

El guardó dels qui viuen la ciutat apassionadament

Els Premis Ciutat de Barcelona reconeixen les aportacions més destacades de l’any en àmbits com la història, l’arquitectura, les arts visuals, les ciències socials i les humanitats, l’audiovisual, el circ, les ciències experimentals i la tecnologia, la cultura popular i tradicional, el disseny, l’educació, la gastronomia, la literatura castellana, els mitjans de comunicació i la traducció en llengua catalana.

Aquests premis posen a l’abast de la ciutadania les aportacions culturals més destacades de l’any“, ha declarat el tinent d’alcalde Jaume Collboni, per a qui “un any més, Barcelona premia creadors, intel·lectuals i persones de la cultura que han fet propostes exitoses al llarg del 2016“.

Entre la resta de guardonats destaca el premi a Jordi Savall, en la categoria de Projecció Internacional, pels seus concerts en favor dels refugiats.

*

Distincions i reconeixements a Sant Martí