Exposició ‘Somnis Refugiats’ a les Glòries

Exposició ‘Somnis Refugiats’ a les Glòries

dimecres, juny 7, 2017 - 13:13

 

Aquesta mostra és el resultat del treball realitzat per 11 joves demandants d’asil en un taller de fotografia participativa.

L’exposició Somnis Refugiats s’inaugura el 10 de juny (19 h) a la plaça de les Glòries, davant del Disseny HUB de Barcelona, on hi romandrà fins al mes de setembre del 2017. Aquesta mostra forma part de les activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que se celebra el 20 de juny. A més de l’exposició, el mateix dia 10 s’organitza una Caminada Nocturna en favor dels drets d’aquest col·lectiu.

Des de gener fins al juny d’aquest any, 11 joves demandants d’asil han participat en un taller de fotografia dirigit pel fotògraf Hèctor Mediavilla. A través d’aquest projecte, els participants han pogut reflexionar sobre el seu passat, present i futur a través del collage, la il·lustració i diverses tècniques fotogràfiques.

Els 11 joves artistes tenen entre 15 i 33 anys i provenen de diferents països: República Democràtica del Congo, Líbia, Pakistan, Ucraïna, Síria, Veneçuela, el Camerun, Somàlia i Sri Lanka. Tots s’han vist obligats a fugir de casa seva per motius polítics o a causa d’una guerra.

Els seus treballs s’exposaran a la pl. de les Glòries, a la zona de la pèrgola, en set cubs de 2,5 metres d’alçada. L’aparador de la biblioteca El Clot-Josep Benet també acollirà algunes de les imatges del projecte.

Somnis Refugiats ha estat possible gràcies al finançament de l’Obra Social La Caixa i al suport de l’Ajuntament de Barcelona i de diverses entitats: Associació Comissió Catòlica Espanyola de Migracions (ACCEM), Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) i Creu Roja.

Fitxers relacionats

Més informació