Exposició ‘On van els residus?’ a l’espai Pere Calafell

Exposició ‘On van els residus?’ a l’espai Pere Calafell

dimecres, setembre 27, 2017 - 12:34

 

La mostra ensenya de forma visual i interactiva el camí que emprenen vuit tipus de restes quotidianes des que es reciclen fins que es transformen en un nou producte.

Del 2 d’octubre al 28 de novembre, l’Espai Pere Calafell acull l’exposició On van els residus? organitzada pel Departament de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta mostra té com a objectiu donar a conèixer al públic de totes les edats què ocorre des que es recicla un producte fins que es converteix en un nou material.

Els visitants podran conèixer la transformació a què són sotmesos vuit tipus diferents de residus domèstics:

brics
ampolles de cava
càpsules de cafè
residus orgànics
oli de cuina
frigorífics
fluorescents
roba

L’exposició fa servir mecanismes interactius, diagrames, vídeos i objectes tridimensionals per fer més comprensible el procés logístic i tecnològic de les transformacions. Alguns dels objectes requereixen la interacció amb el públic, com per exemple, un joc de vídeo on el visitant pot “treballar” en una cinta de residus orgànics.  Cada expositor conté un sensor de moviment integrat que el mateix visitant engega amb la seva presència.

 

Els àmbits de la mostra

L’exposició es divideix en quatre àmbits:

Entra en el cicle: recicla! Introducció a l’economia circular.

Tornar a Començar. Vuit expositors principals.

Llegendes urbanes (FAQ). Opinions de la ciutadania sobre el reciclatge.

Aplica’t ara: el teu esforç serveix! Recollida i reutilització dels residus a diferents països i cultures.

Passant del global al local, també es presenten comentaris de persones implicades en la logística i el tractament dels residus a Barcelona. Un diagrama-xarxa de gran format explica els diversos camins que emprenen les restes.

La mostra On van els residus? es va inaugurar el novembre del 2015 al Museu del Disseny, coincidint amb la Setmana de Prevenció dels Residus. Després de recórrer diversos centres cívics i biblioteques de la ciutat de Barcelona, l’exposició arriba ara a l’Espai Pere Calafell (c. d’Andrade, 184), fins al 28 de novembre.