Col·laboració d'altura per promoure els hàbits saludables a les escoles

09/06/2022 - 10:08 h

Un de cada tres infants presenta sobrepès o obesitat. Davant d'això, aquest curs s’ha començat a implementar el projecte SISME, de la fundació de l’exjugador de bàsquet Pau Gasol, a diversos centres educatius de la ciutat per promoure hàbits saludables i sostenibles.

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i el cofundador i president de la Gasol Foundation Pau Gasol han donat a conèixer el projecte SISME a un dels 21 centres educatius de Barcelona participants, l’escola La Pau, al barri de la Verneda i la Pau.

Des d’aquest curs, les dues parts mantenen un conveni de col·laboració per impulsar la promoció d’hàbits saludables i sostenibles i la prevenció de l’obesitat infantil en l’àmbit escolar. El projecte SISME busca generar un efecte cadena entre els infants de 6 a 12 anys, les seves famílies i el professorat de les escoles que beneficiï tota la comunitat educativa, sobretot als barris amb indicadors socioeconòmics més desafavorits, en relació amb l’activitat física i l’esport, l’alimentació saludable, el son i el benestar emocional.

Més iniciatives per promoure els hàbits saludables

Paral·lelament al projecte amb la Gasol Foundation, també hi ha una col·laboració estreta amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per potenciar actuacions de prevenció de l’obesitat infantil a la ciutat, com, per exemple, la coordinació amb el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”, en què aquest curs han participat 45 centres educatius de la ciutat.

Aquestes dues iniciatives se sumen a l’oferta de programes similars que tenen les escoles de la ciutat, en aquest cas dirigits per l’ASPB i que engloben tots els cursos, des d’educació infantil fins al final de l’educació secundària: “1, 2, 3, emoció”, “Ens fem grans”, “Bon dia, somriu”, “Creixem sans”, “Creixem més sans” i “Canvis”.

Tot plegat es correspon amb els objectius que es va fixar Barcelona com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2021, com la promoció de dietes saludables, sostenibles i accessibles per a tota la ciutadania o la promoció de l’alimentació de proximitat, ecològica i de circuits curts, també com un element per generar oportunitats econòmiques específiques en el marc de l’economia social i solidària.