Candidates martinenques a les Medalles d’Honor de Barcelona

Candidates martinenques a les Medalles d’Honor de Barcelona

divendres, maig 19, 2017 - 10:23


Les candidates de Sant Martí d’enguany són la professora de dansa Isa Moren i l’activista Maria Martínez.

El passat 10 de maig, el Ple del Consell del Districte de Sant Martí va aprovar per unanimitat el nomenament de la professora de dansa clàssica Isabel Moreno i de l’activista Maria Martínez com a candidates del districte per a la concessió de la Medalla d’Honor de Barcelona 2017. Aquests guardons són un reconeixement a les persones i entitats que contribueixen amb el seu esforç i dedicació a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes i a fer de Barcelona una ciutat més justa.


Maria Martínez

Clotenca de naixement, l’activista Maria Martínez forma part del Centro Andaluz Comarca de la Estepa i Sierra Sur, on esdevé una peça clau en les relacions amb les institucions. La seva inquietud pels temes que afecten les persones provoca que la seva col·laboració sigui constant en tots els sentits, amb disposició de servei a les persones i al territori.

Una altra faceta de la Maria Martínez és la seva participació activa en les festes dels barris de Sant Martí i la Verneda, tant en l’organització de la Festa Major com en altres festivitats rellevants: Cavalcada de Reis o Carnestoltes.

També col·labora amb la Parròquia de Sant Martí de Provençals en activitats de caràcter solidari, concretament en la recollida d’aliments i de roba destinats als col·lectius més desfavorits.

La Maria destaca per la seva complicitat amb les persones grans i genera un grup que creix cada any motivat per la vitalitat encomanadissa que és capaç de transmetre en el seu entorn. Aquesta implicació l’ha convertida en una representant imprescindible en el Consell de Gent Gran del Districte.


Isabel Moreno

Isabel Moreno Fernández, coneguda també com Isa Moren, va néixer a Jaén l’any 1948. Quan va complir 8 anys, es va traslladar a viure a Barcelona amb la seva família, al barri de Sant Martí de Provençals, on aviat va descobrir la seva vocació per la música i la dansa. Va estudiar música i piano al Conservatori del Liceu i l’any 1969 va obtenir la diplomatura de dansa a l’Institut del Teatre.

El mateix 1969, va inaugurar el primer centre de dansa de Sant Martí amb l’objectiu d’afavorir l’aprenentatge d’aquesta disciplina artística entre els infants del barri. El 1981, va fundar el Petit Ballet de Barcelona, amb el suport dels socis de l’entitat. Per les aules de la seva escola, han passat centenars d’alumnes, alguns dels quals han esdevingut figures nacionals i internacionals de la dansa.

La seva trajectòria és plena d’actes culturals, socials i associatius. Participa com a coreògrafa en diferents companyies de sarsuela i òpera. A més, col·labora en actes organitzats per l’Institut de Cultura, el Departament de Benestar i Família de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sant Martí.

Cal destacar també la seva tasca humanitària en diferents obres socials, tot col·laborant amb ONG, Llars Mundet, diferents centres de dia, centres d’acollida, hospitals, festivals benèfics i diverses  representacions  al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Guardons:

L’any 2001 recull la medalla de Sant Martí per l’entitat Petit Ballet de Barcelona.
L’any 2011 rep el Premi Sant Martí per la seva trajectòria cultural.

 “L’única meta a la qual no arribem és aquella que abandonem”. Isa Moren.