Barcelona aprova les Medalles d’Honor del 2016

Barcelona aprova les Medalles d’Honor del 2016

diumenge, octubre 30, 2016 - 00:54

 

La Fundació El Xop, la Sala Beckett i l’Assoc. de Dones Àmbar – Prim, entre les 25 persones i entitats guardonades.

En la seva darrera sessió plenària, el Consell Municipal ha aprovat les candidatures a rebre les Medalles d’Honor del 2016, que es lliuraran pròximament. En total són 25 les persones i entitats honorades amb aquesta distinció, 3 de les quals dels barris de Sant Martí:

Fundació El Xop
Assoc. de Dones Àmbar – Prim
Sala Beckett

Les dues primeres ho han estat a proposta del Consell de Districte, mentre que la tercera ho ha estat a proposta del Consell Municipal.

_____________________________________________________
Consulta les distincions i reconeixements
amb vinculació als barris de Sant Martí
clicant l’enllaç següent:
Distincions a persones i entitats dels barris de Sant Martí
_____________________________________________________

Entre els diferents grups de persones i entitats reconegudes enguany amb la Medalla d’Honor, hi ha:

entitats de l’àmbit social i educatiu, com l’Escola de Músics i Escola de Música Juan Pedro Carrero, la Taula de Dones de la Marina, l’Escola Moragas, el Taller Ocupacional Ariadna, l’Associació AIS, Ayuda a la Infancia sin Recursos, l’Associació Ca n’Ensenya, la Fundació Vicki Bernadet, la Fundació El Xop i el Front d’Alliberament Gai de Catalunya.

entitats de l’àmbit de la participació ciutadana i de l’activisme veïnal, com és el cas de Can Roger, de la Coordinadora d’Entitats SAP Muntanya, del Banc del Temps de Bon Pastor o de l’Associació de Dones Ambar-Prim. Aquestes entitats destaquen per la seva tasca social, de punt de trobada, de reivindicació en defensa de serveis bàsics als nostres barris.

persones a títol individual que amb les seves trajectòries han fet una valuosa aportació a la ciutat i a la vida dels seus conciutadans, com ara Joan Tàpia, Vicens Forner, Montserrat Puig, Enric Argullol, Josep M. Domingo, Josefina Altés, Josep Ferré o el cooperativista Xavier Palos. Les Medalles d’Honor reconeixeran a títol pòstum el periodista Lluís Sierra, i Víctorr Apolhinarios, en reconeixement del seu fort compromís social i cultural.

El Consell Plenari ha aprovat lliurar la Medalla d’Honor a la Sala Beckett- Obrador Internacional de Dramatúrgia, que ha tingut una forta incidència com a espai de producció i de formació de creadors en l’escena teatral contemporània, i al Comitè Allende, que ha contribuït a la recuperació de la memòria històrica d’una figura clau en la defensa dels valors democràtics, a Xile, i arreu.

Un guardó honorari

La Medalla d’Honor és un guardó creat el 1997 i serveix per reconèixer la labor professional o social de persones i entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics. Cada any, 25 persones o entitats reben el guardó a proposta dels diferents Consells de Districte i del Plenari del Consell Municipal.

El tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha afirmat que són molts els i les ciutadanes que treballen dia a dia per fer d’aquesta una gran ciutat, i amb la Medalla d’Honor “l’Ajuntament vol fer un reconeixement a algunes d’aquestes persones i entitats que han destacat en els seus camps respectius i que amb el seu esforç i la seva il·lusió contribueixen, dia a dia, a reivindicar una ciutat millor pels barcelonins i les barcelonines. Els seus exemples contribueixen a la realització personal i col•lectiva i ens ajuden a avançar en el camí de la cohesió social i el compromís ciutadà

Pisarello ha recordat que aquestes entitats treballen pel benestar i la millora de la qualitat de vida de col•lectius diversos i de les seves famílies, moltes vegades a través del treball d’una gran força a la nostra ciutat com és el voluntariat i la preservació de la cohesió social.

*

Guardons de Sant Martí