Sant Jordi a Barcelona 2019

Aquest web es tornarà a actualitzar el proper Sant Jordi. Mentrestant, pots consultar tota la informació relativa a les activitats, recomanacions de llibres i novetats de la diada de Sant Jordi 2019.

Una actriu i un actor caracteritzats com la princesa i Sant Jordi a l'interior de l'Ajuntament

Portes obertes a l’Ajuntament

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes. El recorregut començarà a la porta del carrer de la Ciutat (façana gòtica).

  • On: Ajuntament de Barcelona
  • Quan: el 23 d’abril, de 10.00 a 18.00 hores
Persones miren llibres en una parada al carrer

Sant Jordi als districtes i barris

Consulta el gran ventall d’activitats per a grans i petits que trobaràs al teu barri i districte per gaudir al màxim d’aquest Sant Jordi.

  • On: diversos barris i districtes de la ciutat
  • Quan: al voltant del 23 d’abril
Mia Couto Open video Pregó de la Lectura

Pregó de la Lectura

El Pregó de la Lectura de Sant Jordi d’enguany anirà a càrrec de l’escriptor moçambiquès Mia Couto. Consulta el vídeo de la retransmissió del pregó de Sant Jordi.

  • On: Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona
  • Quan: 23 d’abril, a les 19.00 hores
Cartell de campanya: Roses solidàries

Venda de roses solidàries

El 23 d’abril es vendran roses solidàries al pati de l’entrada de l’Ajuntament. L’import recaptat es destinarà a entitats sense ànim de lucre.

  • On: entrada de l’Ajuntament
  • Quan: el 23 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores
Els gegants de Barcelona reben els visitants a la porta del Palau de la Virreina

Activitats de Sant Jordi

Amb el cercador d’activitats de Sant Jordi podràs consultar totes les propostes de la diada de Sant Jordi 2019 a prop teu: fires, espectacles, actes per a infants i molts esdeveniments més! 

Notícies

Tot el que cal saber sobre aquesta diada de Sant Jordi: actualitat, curiositats, propostes literàries, iniciatives solidàries i molt més. Informa-te’n!

Dos nens disfressats de cavallers llegeixen asseguts a terra

La llegenda de Sant Jordi

El drac, la princesa, el cavaller i la rosa són els protagonistes de la llegenda de Sant Jordi, que es remunta a l'edat mitjana a la població de Montblanc, i que es va recuperar amb força durant la Renaixença.

Il·lustració de Carles Murillo i Pau Gasol

Sala Ciutat

L’espai d’exposició de la Sala Ciutat presenta un homenatge al llibre Barcelones, de Manuel Vázquez Montalbán, amb un mural del dissenyador Carles Murillo i l’il·lustrador Pau Gasol.

Un pare aguanta una bicicleta amb un ram de roses a la cistella, on hi ha asseguda la seva filla

Viu Sant Jordi

Sant Jordi és cultura, flors, amor i participació ciutadana. I de la mateixa manera, Barcelona, ciutat oberta, inclusiva i participativa, és Sant Jordi. Cap altra festa uneix les barcelonines i els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada. Consulta totes les activitats de Sant Jordi.

  • On: per tota la ciutat
  • Quan: el 23 d’abril 

Les Biblioteques de Barcelona recomanen

Descobrir autors

Sant Jordi és el dia en què escriptors, llibres i lectors surten al carrer. Per Sant Jordi hi ha qui descobreix un autor, qui s’enamora d’un llibre i qui s’emociona amb una història. Enguany, amb motiu del Pregó de la Lectura que farà l’escriptor de Moçambic Mia Couto, les biblioteques de Barcelona hem preparat una selecció de llibres de literatura africana i d’altres que prenen Àfrica com a protagonista. Hem destacat un grapat de diferents escriptors, originaris de diversos països africans, amb relats colpidors que ens han emocionat i que t’emocionaran. Aquest Sant Jordi, descobreix Àfrica.

Portada del llibre Terra somnàmbula de Mia Couto

Terra somnàmbula

Mia Couto

Fugint de la violència que assola Moçambic, el vell Tuahir i el jove Muidinga, un noi que no recorda el seu passat, busquen refugi en un autobús calcinat. A dins, hi troben uns quaderns que narren la vida d’un dels difunts.

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2018

Novetats de Barcelona Llibres

Us donem a conèixer les últimes novetats dels llibres editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona, que trobareu a la parada de llibres de la plaça de Sant Jaume, de 9.00 a 21.00 hores, així com altres títols dels darrers anys.

Gent de ploma i marabú. Geografia LGTB+ de Barcelona

Thais Morales i Carme Pollina

L’empremta que ha deixat el món LGTB+ a la ciutat de Barcelona i les causes per les quals la ciutat s’ha transformat en refugi, capital i referent d’aquest col·lectiu.

Manuel Sayrach 1886-1937. Arquitectura i modernisme a Barcelona

Diversos autors

Artista polièdric imprescindible, Manuel Sayrach és un dels arquitectes més desconeguts del modernisme. La seva obra mereixia una revisió acurada i documentada.

Barcelonas

Manuel Vázquez Montalbán

Trenta anys després de la seva publicació, podem tornar a gaudir de la crònica sobre Barcelona de Montalbán. Una obra fonamental per gaudir, entendre i estimar millor Barcelona.

Topografia de la destrucció

Laia Arañó i Mireia Capdevila

En aquest llibre trobareu el cens més complet i exhaustiu recollit fins a l’actualitat dels bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939).

On puc fer donacions de sang?

Comparteix aquest contingut