Un pregó amb l'essència de la darrera casa indiana de Barcelona

Un pregó amb l'essència de la darrera casa indiana de Barcelona

dijous, setembre 14, 2017 - 14:27

Carles Reig, gerent de la Torre Rosa i fill de la propietària d'aquesta casa, oferirà dissabte a les 11.30 el pregó de la Festa Major d'Indians.

Quins orígens té la Torre Rosa?

La casa data de 1923, quan va ser una casa particular. Després es va convertir en un centre educatiu i fa 30 vam agafar la gestió per obrir un negoci familiar d’hostaleria que s’ha acabat convertint en aquesta emblemàtica cocteleria. M’agrada assenyalar que, de vegades, ha vingut algun antic alumne de les escoles que hi van haver.

Què es conserva del llegat indià?  

La casa conserva el que es diu com la Sala Indiana, que obrim divendres i dissabte, i manté el sòl original de 1923. És de les poques coses perquè, per exemple, les portes tenien fins a 20 capes de pintura. Nosaltres vam intentar conservar tot el que vam poder però no ens hi va arribar gran cosa de l’època indiana perquè durant el període que va ser escola es va pintar i decorar com la resta dels centres educatius.

Quina passada tenir la teva vida professional en un lloc així…

Vam obrir com a negoci familiar sense sospitar mai que s’acabaria convertint en un lloc tan emblemàtic. Som un negoci que és com una gran família i, a més, estem molt integrats al barri. La majoria d’amics i clients és d’aquí i sempre tenim una rebuda molt positiva dels còctels d’autor que fem. Tenim molta relació amb el barri perquè són 30 anys que hem treballat aquí, amb el projecte de la cocteleria. I tot i que ara no hi visc al barri, abans sí que hi vivia a prop.

Com es rep la notícia de ser pregoner de la Festa Major?

M’ha fet molta il·lusió i reconec que és tot un honor. Em va sorprendre de forma molt positiva i, sense pensar-ho, tot l’equip de la cocteleria va acceptar la proposta.

Es pot avançar algun detall del contingut?

El pregó serà com els habituals realment, parlaré de la Festa Major, del barri, del nostre 30 aniversari que és enguany… Mira, una curiositat relativa als nostres 30 anys. Aquest establiment va obrir l’any 1987 i va ser aquest mateix any quan es va estrenar la Sardana dels Indians, l’himne del barri. La lletra la va escriure Juan Guirao i la música és obra de Tomàs Gil.