Què trobarem a Indians per la Festa Major? L'Associació de Festes ens explica tot el programa!

Què trobarem a Indians per la Festa Major? L'Associació de Festes ens explica tot el programa!

dimecres, setembre 13, 2017 - 16:49

La festivitat del barri arriba als 34 anys gràcies a l'intens treball que duen a terme els integrants i els col·laboradors de l'organització. La traca matinal de dissabte serà el punt d'inici d'una intensa setmana carregada d'activitats.

La celebració no seria possible sense el treball i la dedicació de l’Associació de Festes, autèntica responsable, juntament amb el Districte de Sant Andreu, de treure endavant un programa farcit d’actes per tothom. El president de l’entitat, Edgar Miró, ens detalla totes les propostes d’enguany en aquesta entrevista.

– Pregunta per als més novells, què és el que no ens podem perdre de la Festa Major d’Indians?

Els actes més característics de la Festa Major d’Indians són el sopar de germanor, que és una de les propostes que més agraden i a la que venen tots els socis; l’esmorzar de la tercera edat, en el que es fa un homenatge a la gent gran, la cantada d’havaneres, perquè aquí al barri d’indians precisament és molt típica… També trobem la nit entre amics, que és una espècie de Tu si que vales de la gent del barri fent playback o cantant. Totes les activitats són molt xules i a la gent li agraden molt. La paella popular, per exemple, sol reunir a uns 200 veïns i veïnes.

– El sopar de germanor és obert a tothom?

Els i les que no són sòcies poden venir també al sopar pagant els 20 euros que costa. Tot i això, sempre recomanem fer-se socis perquè paga la pena: costa 25 euros i ho inclou tot. Després del sopar de germanor hi ha ball i tothom s’hi apunta. És una tradició i agrada molt, sobretot a la gent gran del barri. Entre tots i totes, reunim més de 300 persones, una xifra gens menyspreable.

– Quines novetats hi trobarem aquesta propera setmana?

La principal novetat és l’actuació dels Falcons el proper dissabte 17. Com que coincidim amb les festes de la Mercè, mai hem pogut comptar amb els castellers per tal d’oferir un acte de cultura popular. Així, aquest any hem contractat als Falcons perquè ens feia molta il·lusió.

– I d’actes que ja s’han consolidat?

L’any passat es va començar a fer el vermut popular i el repetim enguany. És una activitat per gent més jove i oferim tapes al bar de l’Associació de Festes. Té un preu simbòlic d’un euro i va acompanyat d’un grup de música de joves. A més, jo mateix faré una fideuà per a 150 persones i oferirem racions a un preu de 2 euros. La fideuà és un poc més cara que la resta de tapes perquè porta peix i allioli i ho venem, no per guanyar diners, sinó per cobrir despeses.

– Com treballeu dins de l’Associació de Festes?

Actualment, a l’Associació de Festes som unes 15 persones i comptem amb l’ajuda de col·laboradors, que en són uns 20 més. Destaquem que hi haurà activitats per a tots els públics, també l’infantil, amb programació per les tardes i durant el cap de setmana. Treballem molt per poder pagar la Festa Major, ja que durant l’any fem sortejos, viatges i tot el que se’ns ocorre amb l’objectiu d’aconseguir fons. Enguany, per això, hem tingut una baixa molt sentida que ha estat la Pilar Fernández, que ens va deixar al gener. Tenia 90 anys i ha col·laborat des que es van crear les festes del barri, fa 34 anys. Tothom li deia la iaia d’Indians i la trobarem molt a faltar.

– Sempre ens agrada fer una crida al civisme durant totes les Festes Majors.

Indians és un barri molt tranquil i respectuós. Mai hi ha problemes de civisme però, tot i això, no va mal recordar que s’ha de ser responsable durant les festes. Ara hem rebut formació per prevenir agressions masclistes i ens hem implicat també per garantir encara millor ambient.

* Pots conèixer tota la programació fent clic aquí.