Passejada per començar a definir el pla d'usos del carrer Gran

Passejada per començar a definir el pla d'usos del carrer Gran

dilluns, maig 14, 2018 - 17:55

Dilluns 21, de 18.30 a 20.30, hi haurà una passejada participativa en la qual es començaran a definir les activitats comercials, econòmiques i culturals que es poden desenvolupar al nucli de Sant Andreu.

La passejada sortirà de la plaça Orfila i està oberta a tothom qui vulgui sumar-se a la iniciativa.

L’itinerari participatiu és una passejada grupal pel carrer Gran de Sant Andreu i voltants en la qual s’informarà del que és un pla d’usos. S’hi recolliran les impressions de les persones participants pel que fa als usos dels locals comercials.

En els tallers participatius es tractaran temes específics vinculats al pla d’usos. En cada taller hi ha una part informativa, i una altra de treball col·lectiu on compartir opinions i generar propostes. A més, una vegada s’hagi aprovat inicialment el pla d’usos, hi haurà un període
d’al·legacions on qualsevol persona o entitat podrà fer els requeriments que creguin oportuns al document provisional.

Quins són els tallers que es duran a terme?

+ La identitat del carrer Gran
Taller participatiu sobre la identitat del carrer
Dimarts 29 de maig, de 18.30h a 20.30h
Societat Cultural i Esportiva La Lira, Carrer Coroleu 15

+ Què proposa Sant Andreu pel pla d’usos?
Taller participatiu per fer propostes
Dimarts 5 juny, de 18.30h a 20.30h
Societat Cultural i Esportiva La Lira, Carrer Coroleu 15

Què és un pla d’usos?

El Pla especial d’establiments de concurrència pública, hoteleria i altres activitats, més conegut com a pla d’usos, serveix per regular i delimitar les activitats comercials, econòmiques i culturals que es poden desenvolupar en una zona determinada de la ciutat. L’objectiu de la nova normativa serà preservar el comerç de proximitat, protegir la convivència ciutadana i l’interès dels veïns i les veïnes, i garantir l’equilibri d’usos entre els diferents establiments i activitats que s’hi desenvolupen.

El nou pla d’usos del carrer Gran tractarà amb una visió de conjunt tot el nucli històric de Sant Andreu i uniformarà la regulació en tots el trams. També s’obrirà un debat amb el veïnat i les entitats per revitalitzar l’avinguda amb actuacions per potenciar l’ús de l’espai públic, consolidar el Paral·lel com a eix cultural i dinamitzar l’activitat socioeconòmica.

Per poder elaborar el nou pla d’usos del carrer Gran de Sant Andreu, el Govern municipal ha suspès durant un any l’atorgament de noves llicències d’activitats de concurrència pública en totes dues vies, amb l’excepció de les que es trobaven ja en tramitació abans de la suspensió.