La biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra acull la mostra 'Còmics contra el masclisme'

La biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra acull la mostra 'Còmics contra el masclisme'

dimecres, setembre 13, 2017 - 17:12

L'exposició estarà oberta fins el dia 25 a l'espai Territori Mutant amb l'objectiu de reivindicar totes les obres gràfiques que han ajudat i ajuden a combatre el masclisme.

La biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra aprofita així la seva especialització en còmic per contribuir a la lluita contra les discriminacions per motius de sexe, orientació sexual i identitat de gènere. En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que la indústria del còmic, com la majoria de sectors productius i creatius, ha tendit a excloure les dones. A més, moltes historietes reprodueixen estereotips sexistes: representacions simplificades que mostren el que s’espera de nosaltres com a homes i dones.

L’exposició de la biblioteca andreuenca serveix per defensar la diversitat i equitat de gènere així com dibuixar un món en igualtat. Entre les obres exposades, destaquen les creacions d’adolescents i joves presentades al Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i eradicació de la violència masclista 2015.

Aquesta exposició està especialment adreçada al públic adolescent i jove i ens apropa a la construcció dels estereotips de gènere i el paper de les representacions culturals en la reproducció i/o eradicació de la violència masclista.

L’exposició Còmics contra el masclisme, produïda per la Regidoria de Feminismes i LGTBI, està especialment adreçada al públic adolescent i jove i ens apropa a la construcció dels estereotips de gènere i al paper de les representacions culturals en la reproducció i/o eradicació de la violència masclista.