GosSOS: la nova campanya d'adopció responsable per a lluitar contra l’abandonament

GosSOS: la nova campanya d'adopció responsable per a lluitar contra l’abandonament

divendres, abril 13, 2018 - 11:46

Només en 2017, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB) va rescatar vora 1.400 gats i gossos abandonats. Es tracta d'una xifra que augmenta cada any i que es vol aturar a tota la ciutat.

El veïnat de Sant Andreu té, des d’aquesta setmana, un nou amic que s’ha instal·lat a la plaça Orfila. Es tracta d’un gos de formigó que forma part de la nova campanya impulsada per l’Ajuntament per lluitar contra l’abandonament dels animals de companyia i promoure l’adopció responsable.

Gràcies a les campanyes de sensibilització i promoció de l’adopció responsable, el centre d’acollida de la ciutat va aconseguir una llar per a 745 gossos i 516 gats durant l’any passat. Tot i això, encara resten més de 200 gossos en acollida, dels quals 70 esperen des de fa més d’un any una oportunitat.

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha declarat que “la decisió de conviure amb un animal és per tota la seva vida. Ha de ser una decisió conscient i responsable. L’abandonament, és un acte reprovable. L’adopció és la primera opció per oferir una llar als animals que n’esperen i en necessiten una”.

El CAACB posa a disposició de la ciutadania un portal per a conèixer els animals que es troben actualment en espera d’una llar i per impulsar-ne l’adopció responsable. A més de la informació sobre el procés i els tràmits necessaris, disposa d’un servei de cita prèvia per a visitar el centre.