"El Carnaval de la Trinitat Vella és un dels més espectaculars de la ciutat"

"El Carnaval de la Trinitat Vella és un dels més espectaculars de la ciutat"

dilluns, febrer 5, 2018 - 15:22

La Comissió de Festes de la Trinitat Vella organitza cada any la rua en la que hi participen vora 20 comparses i grups amb disfresses d'allò més originals.

Per conèixer els detalls de la celebració, entrevistem el president de la Comissió, Rubén Arjona, qui compta amb el suport de companys i companyes com Carlos Martínez, Gerard Morgadanes, Manuel Rodríguez i Andrés García.

– Què fa que el Carnaval de la Trinitat tingui tanta fama?

És un dels Carnavals més vistosos a nivell de ciutat i atreu molta gent tant del districte com de Barcelona. La festa comença dissabte 10 a les 18.00 hores al carrer Mare de Deu de Lorda i recorre tot el barri fins a la llosa del Metro, on serà l’entrega de premis. Els i les qui vulguin participar s’hi podran apuntar fins al 8 de febrer, quan es fa el sorteig de l’ordre de sortida de les comparses i grups. Solen haver una mitjana d’entre 20 i 22 grups i comparses.

– Com organitzeu la festa?

L’organització comença amb una reunió inicial amb tota la gent interessada en participar. A partir de la primera presa de contacte, es planteja el recorregut que tindrà la rua. També es parla inicialment el tema dels trofeus, ja que a l’arribada a la llosa del Metro hi ha l’entrega de premis a les millors disfresses per comparsa, grup i individual.

– Per què sempre hi ha disfresses tan originals?

Aquest Carnaval és tan espectacular perquè la gent s’ho curra molt i hi ha sana competència entre els i les participants. El veïnat del barri s’ho agafa de manera molt seriosa i inclús hi ha gent que es treballa les disfresses des d’octubre.

– Quina durada té la rua?

La durada de la rua és d’unes dos hores aproximadament.

– Quanta gent hi participa des de la Comissió?

Som un total de 16 persones de diferents edats, des del més jove que té 15 anys fins als més veterans que tenen uns 70… Ens agrada que a tothom que li agradi aquest tema s’impliqui i pugui treballar pel seu barri.