El Calidoscopi Cultural 2018 arrenca el proper 2 de maig

El Calidoscopi Cultural 2018 arrenca el proper 2 de maig

dimarts, abril 24, 2018 - 16:42

Arriba un programa d'activitats culturals basades en la literatura i el territori per gaudir-ne als set barris del Districte.

La primera setmana de maig s’inicia el Calidoscopi Cultural que comença el dia 2 a les 17,30 h a la biblioteca La Sagrera – Marina Clotet. Allà s’hi desenvoluparà un taller d’sketching, o el que és el mateix, un taller d’il·lustració i de creació de personatges a càrrec de l’il·lustrador Ramon Paris. A partir de personatges de tres llibres en crearem un de propi, articulat, i ens el podrem emportar a casa. L’endemà l’acció es trasllada al Centre Cívic Trinitat Vella on hi haurà un homenatge al cantaor Enrique Morente a les 19.30 h. De la mà de Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics i amic personal del geni de Granada. Aquell mateix dia comença l’exposició Mapes Estelars al Centre Cívic de Sant Andreu.

Divendres 4 i dissabte 5 les activitats es multipliquen. Divendres, de nou a la biblioteca de La Sagrera, hi haurà una activitat titulada Paraules des del bressol, que aborda la importància que els llibres i la literatura tenen des del primer dia de la vida d’un nadó. També hi haurà una activitat que serà recurren en el calidoscopi: els speaker corners o racons de l’orador. Cada un d’ells convidarà al veïnat a parlar d’una temàtica diferent amb un micròfon que restarà obert per qui vulgui intervenir. El primer serà a la Plaça de Ferran Reyes el Divendres 4 de maig a les 18.30 i es titula En femení. El segon serà a Can Clariana Cultural a les 19 h d’aquell mateix dia i es titula Historia de la literatura en nueve canciones. En total n’hi haurà set, un a cada barri del Districte. Finalment, el divendres també es podrà gaudir d’Els nens eutròfics, a les 20.30 h a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats. Una barreja de música i literatura a càrrec d’una banda que es descriu a ella mateixa com  una banda de “pop irònic”.

Dissabte 5 de maig torna l’sketching, aquest cop a la Biblioteca del Bon Pastor a partir de les 11 h del matí. Mitja hora després comença un altre taller de creació de personatges, concretament de personatges articulats, al Centre Cívic de Sant Andreu. A les 16h hi haurà jocs de rol basats en històries de H.P. Lovecraft al Casal de Barri de Congrés – Indians i a les 18 h arriben a Can Clariana Cultural els Poemes Visuals de Jordi Bertran. Aquest titellaire adapta la literatura de Joan Brossa en un espectacle “per adults que fascina la mainada”. La companyia Gats tancarà la primera setmana de Calidoscopi al Centre Cívic Trinitat Vella amb la representació d’Adulteris, un text de Woody Allen sobre la parella, la infidelitat i el desamor.