Consulta aquí els horaris i el nou recorregut dels Tres Tombs

Consulta aquí els horaris i el nou recorregut dels Tres Tombs

dimarts, gener 9, 2018 - 09:24

Dissabte 13 a les 20.30 tindrà lloc la festa dels Tres Tombs Infernals a la plaça de Can Fabra a càrrec de La Satànica de Sant Andreu. Diumenge 14 a les 11.00 serà la tradicional cavalcada amb un nou recorregut.

El primer acte de la celebració, els Tres Tombs Infernals, començarà aquest dissabte 13 a les 20.30 a la plaça de Can Fabra. Aquesta festa popular, a càrrec de La Satànica de Sant Andreu, arriba enguany a la 26ena edició amb la satisfacció d’haver consolidat una iniciativa espectacular. La festa barreja teatre i pirotècnia escenificant la vida del sant i la seva trobada amb el dimoni. La primera part de la festa és, de fet, una representació de la vida de Sant Antoni i dels seus esforços per no cedir a les temptacions del maligne a càrrec dels mateixos diables i tabalers de La Satànica. I la segona part és, precisament, un correfoc de gran intensitat que fa tres voltes a algun element del parc de Can Fabra (el llac, la Biblioteca…) mentre sonen els petards i es llança una pirotècnia que simbolitza la ira del diable en veure’s refusat pel sant.

Pel que fa a la cavalcada de diumenge 14, la de Sant Andreu és la festivitat d’aquest tipus més antiga de Barcelona, amb 91 anys d’història. La comitiva, que es completa amb una colla de llancers de la Guàrdia Urbana i una banda de música, fa tres tombs pels carrers més cèntrics del recorregut i fins a l’església de Sant Andreu de Palomar. Allà es fa un altre dels actes més característics de Sant Antoni: la benedicció d’animals domèstics. Enguany, cal estar alerta perquè el recorregut tradicional es modificarà per les obres del mercat.

  • Espai: carrers i places de Sant Andreu de Palomar
  • Recorregut: carrer del Segre (amb Sant Adrià) – plaça d’Orfila – passeig de Torres i Bages – Palomar – carrer Gran de Sant Andreu – rambla de Fabra i Puig (entre Gran de Sant Andreu i Concepció Arenal) – carrer Gran de Sant Andreu – carrer del Pare Manyanet – carrer de Josep Soldevila – carrer del Segre (En negreta s’indiquen els carrers on es fan els Tres Tombs)
  • Horari: 11 h: concentració al Parc de la Maquinista (carrer de Ferran Junoy) – 12 h: sortida (entre els carrers del Segre i de Sant Adrià) – 12.15 h: benedicció i Tres Tombs a la plaça d’Orfila