Compte enrere per la celebració dels Tres Tombs

Compte enrere per la celebració dels Tres Tombs

dijous, gener 4, 2018 - 09:56

La popular cavalcada se celebrarà el 14 de gener i farà enguany un nou recorregut.

Un dels trets més distintius i tradicionals del cicle festiu de Sant Antoni és la cavalcada dels Tres Tombs. La primera que es fa a la ciutat és la de l’antiga vila de Sant Andreu de Palomar. La comitiva, que es completa amb una colla de llancers de la Guàrdia Urbana i una banda de música, fa tres tombs pels carrers més cèntrics del recorregut i fins a l’església de Sant Andreu de Palomar. Allà es fa un altre dels actes més característics de Sant Antoni: la benedicció d’animals domèstics. Enguany, cal estar alerta perquè el recorregut tradicional es modificarà per les obres del mercat.

  • Espai: carrers i places de Sant Andreu de Palomar
  • Recorregut: carrer del Segre (amb Sant Adrià) – plaça d’Orfila – passeig de Torres i Bages – Palomar – carrer Gran de Sant Andreu – rambla de Fabra i Puig (entre Gran de Sant Andreu i Concepció Arenal) – carrer Gran de Sant Andreu – carrer del Pare Manyanet – carrer de Josep Soldevila – carrer del Segre (En negreta s’indiquen els carrers on es fan els Tres Tombs)
  • Horari: 11 h: concentració al Parc de la Maquinista (carrer de Ferran Junoy) – 12 h: sortida (entre els carrers del Segre i de Sant Adrià) – 12.15 h: benedicció i Tres Tombs a la plaça d’Orfila

A més, el dia abans, se celebren els Tres Tombs infernals, que organitza la colla de diables La Satànica de Sant Andreu. Barrejant mite, pirotècnia i un correfoc triple, ja fa més de vint-i-cinc anys que expliquen com Satanàs va temptar Sant Antoni amb plaers molt terrenals: el poder, la beguda i el sexe. Un aspecte que varia cada any és l’escenificació de la llegenda, que enguany s’ambienta en una emissora de ràdio. La Satànic sempre presenta alguna novetat i enguany serà la participació del bestiari festiu de Sant Andreu en els correfocs que representen els Tres Tombs. La colla explica que es farà per acostar la seva festa a la cavalcada tradicional.