El barri de Sant Andreu de Palomar

El barri de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu de Palomar és el nucli més antic del districte. Antic municipi independent amb més de 1.000 anys d'història documentada, va ser annexionat a Barcelona el 20 d'abril de 1897. La primera notícia escrita està datada en l'any 992, en un document de permuta d'una herència s'esmenta un lloc anomenat Palomar. S’hi amaguen restes romanes i s'hi poden descobrir masies sòlides que parlen d’un passat rural, d’un poble que es va convertir en nucli urbà i que va acabar sent part de la gran Barcelona actual.

Equipaments del barri

Et pot interessar

 • Dades estadístiques

  Població: 56.285
  Superfície (Km2): 1,8
  Densitat (hab/km2): 30.573
  Població per sexe: Dones, 29.639; Homes, 26.646 

 • La seva història

  La primera notícia escrita de Sant Andreu de Palomar data de l'any 992, en un document en el qual es consigna un lloc anomenat Palomar. No és fins al 1034 que apareixen junts els noms de Sant Andreu, patró de la parròquia, i Palomar. La riquesa principal del poble era l'agricultura de regadiu, gràcies a l'aigua que li arribava del Rec Comtal....

 • Festa Major

  El tret de sortida de la festa de cada any és l’Esclat Andreuenc, mostra festiva de la cultura popular del barri amb gegants, trabucaires, diables i balladors.