Esteu aquí

Descobreix

Descobreix

La memòria de la ciutat passeja i es pren un cafè pels barris de Sant Andreu. El districte manté un un caràcter tradicional i un sentiment de poble que s’amaga entre els carrers antics i empedrats, les places porxades i els comerços centenaris. S’hi amaguen restes romanes i s'hi poden descobrir masies sòlides que parlen d’un passat rural, d’un poble que es va convertir en nucli urbà i que va acabar sent part de la gran Barcelona actual. Però és també un passat industrial que es recupera per a la ciutat en forma de parcs i centres culturals.

Plànol de Turisme

Els punts d'interès del Districte

Fes una ullada al plànol del Districte amb tots els itineraris marcats i fotografies dels punts més emblemàtics. Descobreix la història, la vida, la natura i l'essència de tots els barris i viu amb orgull Sant Andreu.

Itinerari pel nucli antic

Endinsa't al passat

Descobrim la història del barri de Sant Andreu, des del naixement com a poble fins a l’annexió a la ciutat de Barcelona. L’itinerari repassa espais industrials, espais públics emblemàtics i exemples d’art modernista de primer ordre.

Itinerari de comerços singulars

L'essència andreuenca

Si volem conèixer el nucli antic de Sant Andreu no podem oblidar-nos dels seus establiments centenaris i d'aquells que, tot i no tenir tants anys de vida, destaquen per la història i la vàlua de l’edifici on es troben ubicats.

Itinerari de jardins, parcs i vies d'aigua

Una ruta verda

Els espais verds del districte apareixen molt vinculats a les canalitzacions i al repartiment d’aigua, i per tant a la fundació, al creixement i a la transformació de l’antic poble de Sant Andreu de Palomar.

Itinerari pel patrimoni industrial i arquitectònic

Vestigis d'un passat obrer

Els setze punts d’interès que integren aquesta proposta ens faran partícips del passat obrer del districte, les grans indústries andreuenques, les condicions de vida a l’època i les formes d’associacionisme obreres.