Esteu aquí

Coneix els barris

Coneix Sant Andreu

El districte de Sant Andreu, d’origen agrícola, evolució industrial i molta tradició comercial, es transforma a gran velocitat. Els canvis milloren els antics espais industrials tot integrant-los al Sant Andreu de tota la vida, el de la plaça del Mercadal o de l’església de Sant Andreu de Palomar. Un districte on es fon el caràcter més modern i innovador de Barcelona amb la presència d'un nucli antic que viu aliè a tants canvis, on la vida comercial i cultural, herència d'un barri obrer i molt reivindicatiu, ofereix entreteniment de tota mena al veïnat i als visitants.

Els barris

 • La Sagrera

  El barri de la Sagrera té dues zones diferenciades, la part més nova, sobre l'avinguda de la Meridiana, i el nucli antic, a l'entorn de la plaça de Masadas.

 • El Bon Pastor

  Les primeres mencions del Bon Pastor són del segle XII, gràcies a l'impuls que va donar el rec Comtal a la indústria molinera i als conreus de regadiu.

 • La Trinitat Vella

  La Trinitat Vella està generant un nou espai públic de qualitat, adaptat a les necessitats del veïnat i revitalitzant-ne el teixit comercial i social. 

 • Baró de Viver

  El barri de Baró de Viver, un dels quatre conjunts de cases barates de Barcelona, es va construir en terrenys comprats a la marquesa de Castellvell. 

 • Sant Andreu de Palomar

  Sant Andreu de Palomar és el nucli més antic del districte, amb més de 1.000 anys d'història.

 • Navas

  El barri de Navas és el més recent del districte. S'estén per part dels antics territoris del Clot i de la Sagrera, a banda i banda de l'avinguda de la Meridiana.

 • El Congrés i els Indians

  Barri nascut arran del Congrés Eucarístic Internacional del 1952 (Congrés) i dels catalans que van tornar de les Amèriques (Indians).