Us aconsellem que consulteu els webs de cada centre per tenir una informació més precisa i per possibles canvis d’última hora

Portes obertes al l'Ajuntament de Barcelona

 • Ajuntament de Barcelona

  L’Ajuntament de Barcelona obre les seves portes perquè els ciutadans puguin visitar l’Escala Negra, la capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, la Sala del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’Alcaldessa, la Sala Tàpies, el Saló de la Reina Regent, el Saló de Cent, la Sala del Consolat de Mar, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor. La visita estarà dinamitzada per actors que recrearan un seguit de personatges històrics que van estar vinculats a alguns d’aquests espais. A més, s’han organitzat activitats per als més petits durant la jornada.

  Recreació de personatges històrics durant la visita
  Entre d’altres, els consellers Joan Fiveller i Rafael Casanova relataran la història del Saló de Cent; el cronista Ramon Muntaner, al Saló de Cròniques, explicarà les pintures de Josep Maria Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia, i Maria Bosch, esposa de Rafael Casanova, informarà sobre els tapissos i les pintures de l’Escala d’Honor. La música d’un clavicèmbal amenitzarà la visita als Salons de la Ciutat i de Carles III.

  Activitats per a infants (al pati de l’Ajuntament)

  Espectacle de titelles En Bernat el pescador, una història que pretén sensibilitzar els infants sobre el reciclatge i el respecte al medi ambient, a càrrec de la companyia Galiot Teatre.
  Horari d’inici de l’espectacle: 11, 12 , 13 i 17 h
  Durada: 25 minuts

  Taller de titelles relacionat amb l’espectacle presentat
  Horari: 11.30, 12.30, 13.30 i 17.30 h

  Accés gratuït. Aforament limitat

   

  Dia: divendres, 12 de febrer
  Horari: de 10 a 20 h
  Accés: entrada per la façana gòtica del carrer de la Ciutat
  Activitats gratuïtes

Portes obertes als museus i centres culturals

Activitats als museus i centres culturals

 • Biblioteca Pública Arús

  Visita guiada: Vine a conèixer com era una biblioteca del segle XIX i t’explicarem la seva història fins a arribar al moment actual

  Dia: 11 de febrer

  Horari: 11 h

  Preu: activitat gratuïta

  Places limitades. Cal inscriure’s a la Biblioteca. Podeu fer-ho amb un correu electrònic a arus@bpa.es indicant a l’assumpte «Festa Major de Santa Eulàlia», trucant al 93 256 59 50 o passant per la Biblioteca, al passeig de Sant Joan, 26 (dilluns, dimecres i divendres, de 9.30 a 14.30 h, i dimarts i dijous, de 16 a 20.30 h)

 • CaixaForum Barcelona

  Projecció: Azur i Asmar
  Dia: 13 de febrer
  Hora: 12 h
  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de CaixaBank)
  Edat recomanada: +6 anys
  Durada: 92’

  Fa molts anys, en un paratge d’Occident, una jove dida africana cria el seu fill Asmar i el fill del terratinent, Azur, com si fossin germans. Anys més tard, després d’una sobtada separació, el nord de l’Àfrica serà l’escenari de la retrobada d’Azur i Asmar, ara distanciats pels prejudicis i amb un objectiu comú que els converteix en rivals: alliberar la fada dels Djis.

   

  Concert familiar: Sakapatú! Un viatge per la música andina
  13 de febrer, a les 17.30 h
  14 de febrer, a les 12 h
  Preu: 6 € (50% de descompte per als clients de CaixaBank)
  Edat recomanada: +5 anys
  Durada: 1 hora aprox.

  Els Sakapatú —un grup format per músics provinents de Xile i del Perú— et conviden a fer un viatge de més de cinc-cents anys d’història. Començarem amb música precolombina de l’època de l’imperi incaic i continuarem amb música del Renaixement, que van dur fins a aquelles terres els conqueridors espanyols, i veuràs com aquestes dues maneres d’entendre la música es fonen en la música folklòrica andina.

   

  Concert: Maria Mazzotta (veu) i Redi Hasa (violoncel)
  Dia: 14 de febrer
  Hora: 19 h
  Preu: 12 € (50% de descompte per als clients de CaixaBank)
  Edat recomanada: Adults
  Durada: 1 hora aprox.

  La veu formidable des del Salento italià de Maria Mazzotta s’entrellaça hàbilment amb les cordes del violoncel·lista albanès Redi Hasa. Músiques ancestrals i actuals que creen un pont entre els Balcans, els Carpats i el sud d’Itàlia. Presenten el seu nou disc, URA.

 • Cases Singulars: Casa Amatller

  La Laia visita la Casa Amatller

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: en català a les 12 h i en castellà a les 13 h

  Preu: 12 €

  La Casa Amatller va ser l’encàrrec de l’industrial xocolater Antoni Amatller a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Avui en dia es conserva el mobiliari i la decoració original de la casa del 1900. Es finalitza la visita prenent una degustació de xocolata a la cuina original de la casa.

  Les entrades es poden comprar a www.amatller.org www.casessingulars.com i a Tiquet Rambles, Palau de la Virreina, les Rambles 99

 • Cases Singulars: Casa Lleó i Morera

  La Laia visita la Casa Lleó i Morera

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: en català a les 12 h i en castellà a les 17 h

  Preu: 12 €

  La Casa Lleó i Morera (1902-1905) és un encàrrec de Francesca Morera a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Podrem veure un dels únics interiors modernistes de Barcelona que conserva el treball dels artistes i artesans que van col·laborar amb l’arquitecte: vitrall, escultura, ceràmica, mosaics i fusta.

  Les entrades es poden comprar a www.casalleomorera.com www.casessingulars.com i a Tiquet Rambles, Palau de la Virreina, les Rambles 99

 • Cases Singulars: Casa Lleó i Morera i el Museu del Modernisme de Barcelona

  La Laia visita la Casa Lleó i Morera i el Museu del Modernisme de Barcelona

  Dia: 13 de febrer

  Horari: 17 h

  Preu: 17,60 €

  Comencem la visita a la Casa Lleó i Morera (1902-1905), encàrrec de Francesca Morera a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Podrem veure un dels únics interiors modernistes de Barcelona que conserva el treball dels artistes i artesans que van col·laborar amb l’arquitecte: vitrall, escultura, ceràmica, mosaics i fusta... I a continuació ens desplaçarem i visitarem el Museu del Modernisme de Barcelona, que es troba en un edifici modernista projectat per Enric Sagnier entre el 1902 i el 1904 i encarregat per la família Bertrand. A principis dels anys vuitanta va ser adquirit per la família Pinós i Guirao, grans col·leccionistes d’obres d’art del Modernisme. Podrem conèixer com es vivia i com es decoraven les cases de la burgesia situades a l’Eixample de Barcelona: la Casa Lleó i Morera, la Casa Batlló, la Casa Calvet, la Casa Felip...

  Les entrades es poden comprar a www.casalleomorera.com www.casessingulars.com i a Tiquet Rambles, Palau de la Virreina, les Rambles 9

 • Cases Singulars: Museu del Modernisme de Barcelona

  Exposició temporal: Mestres de la marqueteria: l’art de la fusta

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: 12 i 13, de 10.30 a 19 h, i 14, de 10.30 a 14 h

  Preu: 7 € (30% de descompte)

  Les arts decoratives, protagonistes del Modernisme, van recuperar una antiga tradició: la marqueteria. Aquest art va a reunir equips d’artesans especialitzats, els quals van col·laborar en la definició del gust i la qualitat del treball de la fusta a Catalunya. Aquesta exposició reuneix una sèrie de peces de marqueteria que contextualitzen tècniques i temes que artesans modernistes van plasmar en el seu afany per generar un art modern i inspirador.

  Les entrades es poden comprar a http://www.mmbcn.cat/es/ o al Museu del Modernisme de Barcelona (carrer Balmes, 48) 

 • Castell de Montjuïc

  Umbra Temporis. Les ombres del temps

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: de 10 a 18 h

  Preu: activitat inclosa en l’entrada al Castell (5 €)

  Descomptes: Entrada reduïda: 3 € (majors de 65 anys, joves de 16 a 29 anys, aturats, carnet de família nombrosa, carnet de família monoparental, targeta rosa reduïda); entrada gratuïta: tots els diumenges a la tarda (a partir de les 15 h), menors de 16 anys, Gaudir + Barcelona, Carnet BCN cultural, quadern de cultura, targeta rosa, passi metropolità d’acompanyant a discapacitats, ICOM, Assoc. de Museòlegs de Catalunya

  La intervenció Umbra temporis. Les ombres del temps, de Jesus Galdón, situa al centre del pati del Castell de Montjuïc la combinació de dos elements simbòlics, el temps i les armes, amb el resultat d’un rellotge de sol realitzat amb un canó antiaeri, que va marcant al llarg del dia, amb la projecció de la seva ombra, les ombres del temps.

 • CosmoCaixa Barcelona

  Triceratops: Segueix les passes del Triceratops

  Dia: 13 i 14 de febrer

  Horari: 17 h

  Preu: 2 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  El nom significa rostre de tres banyes. Podien arribar a fer nou metres de llargada, uns tres metres d’alçada... Si en vols saber més coses, et convidem a rastrejar la pista dels dinosaures de CosmoCaixa, tot fent una visita guiada o autoguiada, tu tries! Al final de la visita tindràs una sorpresa. (+6)

  Clik

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: 12 de febrer, a les 16 h. 13 i 14 de febrer, a les 12, 13 i 16 h

  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  Activitat científica per a nens. Gaudeix d’un espai on el joc i l’observació et permetran fer grans descobertes. (+3)

  Planetari bombolla

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: 11, 14 i 17 h

  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  Quants planetes hi ha al sistema solar? S’hi podria viure, en tots? Quines estrelles es poden veure de nit i a quines constel·lacions pertanyen? (+3)

  Planetari: Que hi ha algú?

  Dia: 13 i 14 de febrer

  Horari: 16h

  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  Projecció 3D (+8)

  Toca, toca!

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: 12 de febrer, a les 18 h. 13 i 14 de febrer, a les 12, 13, 16 i 18 h

  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  Tortugues, serps, granotes, llangardaixos... són alguns dels animals de la selva, el desert i la zona mediterrània. Els coneixeràs i aprendràs com t’hi pots relacionar. (+3)

  Vols conèixer la Base Antàrtica?

  Dia: 14 de febrer

  Horari: 12 h

  Preu: 2 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  El 1986, quatre científics catalans van plantar la tenda de campanya a l’illa Livingstone per estudiar un possible emplaçament de la que seria la Base Antàrtica Joan Carles I i, d’aquesta manera, pressionar el govern espanyol perquè es vinculés al Tractat Antàrtic. El 1988, la Dra. Josefina Castellví va agafar el relleu del Dr. Antoni Ballester, i va dirigir durant els sis primers anys la minúscula instal·lació. Es va convertir, així, en la primera dona cap d’una base de recerca científica. (+7)

  El somni de volar

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: 12 de febrer, a les 13 h. 13 i 14 de febrer, a les 12, 14 i 18 h

  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  Projecció 3D (+8)

  Planetari: Deep sky, l’espai més llunyà

  Dia: 13 i 14 de febrer

  Horari: 13 i 17 h

  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  Projecció 2D (+8)

  Creactivity

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: 11, 13, 15 i 17 h

  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  Un nou espai que estimularà el desenvolupament creatiu dels nens a través de senzilles eines quotidianes. (+7)

  Tripula

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: consulteu el web

  Preu: 4 € (50% de descompte per als clients de “La Caixa”)

  Deixant-nos endur per l’aire i la imaginació, navegarem fora del món. Dins un globus aerostàtic i des d’aquest lloc inusual i efímer, emprendrem una divertida aventura cap a allò desconegut, ens portaran a mons on fins ara no havia estat ningú. Ens hi voleu acompanyar?

   

   

 • El Born Centre Cultural

  Concert de Xavi López

  Dia: 13 de febrer

  Horari: 20 h

  Preu: activitat gratuïta

  Invisibles és un projecte inspirat en l’obra de teatre de Juan Diego Botto Un trozo invisible de este mundo, que tracta de l’emigració i l’exili des d’una mirada compromesa i sensible. El saxofonista Xavi López narra en forma de fotografies musicals del jazz al latin passant pel flamenc el procés migratori sud-nord, copsant l’essència emocional i vital dels moments importants que ha de travessar un emigrant africà.

   

  Pel·lícula: Las aventuras de Peabody y Sherman, de Rob Minkoff

  Dia: 14 de febrer

  Horari: 12 h

  Preu: 3 €

  El Sr. Peabody, el gos més intel·ligent del món, i el seu entremaliat fill Sherman han inventat una màquina del temps que els permet anar i tornar del passat quan volen. Un dia però, en un desafortunat accident, Sherman li ensenya la màquina a la seva amiga Penny, per impressionar-la, i acaben creant un forat en l’univers i provocant el caos en els esdeveniments més importants de la història. Abans que el passat, el present i el futur quedin alterats, el Sr. Peabody surt al seu rescat. Junts deixaran la seva empremta en la història.

  Un viatge trepidant a l’Antic Egipte, la Revolució Francesa, o el Renaixement italià, entre d’altres, des de la mirada actual d’uns personatges entranyables i divertidíssims. (6 a 12 anys)

   

  Contacontes El Bestiari

  Dia: 14 de febrer

  Horari: 17 h

  Preu: activitat gratuïta

  El Bestiari, la llibreria del Born CC, organitza sessions de contacontes. Fixeu-vos-hi: les caixes del Bestiari són prestatgeries plenes de llibres! I en cada llibre... un munt d’històries. Us les expliquem! (6 a 11 anys)

   

  Històries i misteris al Born

  Dia: 13 de febrer

  Horari: de 17 a 19 h

  Preu: 5 € (socis del Club Súper 3, gratuït)

  Durant les excavacions al jaciment del Born, els arqueòlegs van fer una misteriosa troballa: en una de les cases va aparèixer dins un pou un pergamí amb una llista d’objectes desapareguts l’agost del 1714. Malgrat que els propietaris dels objectes no els van recuperar mai, 300 anys més tard els arqueòlegs van trobar tots els objectes de la carta! Voleu descobrir què va passar amb aquests objectes, on es van perdre i com els van trobar? Voleu saber quines històries ens expliquen?

  (Taller familiar)

   

 • Fundació Antoni Tàpies

  Visita comentada a les exposicions «Col·lecció, 1955-1965 (Obres d’Antoni Tàpies)» i

  «Documents d’acció. Obres de les col·leccions Denney i Cordier (1947-1965)»

  Dia: 12 de febrer

  Horari: 17 h

  Preu: activitat gratuïta 

   

  L’art d’inventar contes. A càrrec de Contes de Mantega de Llet de Vaca Suïssa

  Dia: 13 de febrer

  Horari: 16.30 h

  Preu: 16 €

  En aquest taller, els infants són creadors d’històries en què es narren a si mateixos, els seus somnis i desitjos i, també, com veuen el món. Inventen un conte (els personatges, els objectes màgics, els vehicles i els mons on passen les històries) i treballen amb materials diferents a cada sessió, inspirant-se en l’univers màgic d’Antoni Tàpies.

  Els infants es queden a càrrec de la persona responsable de l’activitat. Al final de la sessió, els adults poden assistir com a públic a escoltar les històries. El preu de l’activitat inclou una visita lliure al museu fins a un màxim de dues persones per infant. (5 a 9 anys)

   

   

 • Fundació Joan Miró

  Circ a les golfes amb Los Herrerita

  Dia: 12 de febrer

  Horari: 11 h

  Preu: activitat gratuïta

  Una proposta lúdica, divertida i participativa adreçada a totes les edats i que té com a propòsit la descoberta de les diferents tècniques de circ.

 • La Capella

  Audioguies. El visitant ideal d’una col·lecció sentimental

  Preu: activitat inclosa en l’entrada del museu

  Audioguies per fer visita alternativa a les col·leccions del Museu Marès

  Us proposem un recorregut alternatiu pel museu a través dels comentaris de sis tipus diferents de visitants, amb els quals descobrireu una nova lectura de la col·lecció Marès i de les obres d’art contemporani de la fundació la Caixa que s’exhibeixen en algunes de les seves sales.

 • L’Aquàrium de Barcelona

  Passejada pel fons del mar amb el capità Aquàrium

  Dia: 13 i 14 de febrer

  Horari: 13 de febrer a les 12, 13 i 16 h, i 14 de febrer a les 12 i 13 h

  Preu: activitat inclosa en el preu de l’entrada

  El Capità Aquàrium i la seva tripulació han tornat dels seus viatges pels mars i oceans de tot el món. T’agradaria conèixer les curiositats que amaga el fons del mar? Vine i acompanya el Capità Aquàrium i la seva tripulació a passejar per les profunditats mentre t’expliquen algunes de les seves històries més emocionants! (+6)

  Inscripcions: el mateix dia al taulell d’informació o enviant un correu electrònic a educació@aquariumbcn.com. Les places són limitades.

   

  Exploradors del Mediterrani

  Dia: 12, 13 i 14 de febrer

  Horari: 11, 11.30, 12, 12.30 i 13 h

  Preu: activitat inclosa en el preu de l’entrada

  T’has sentit mai com un autèntic explorador? T’agradaria investigar tots els secrets que amaga el Mediterrani? Com és la sorra? Què s’hi amaga? I a l’aigua, què hi podem trobar? Convertiu-vos en uns experts investigadors i descobriu totes les curiositats que s’amaguen a les platges de les nostres costes. Us hi atreviu? (3 a 12 anys)

  Inscripcions: el mateix dia al taulell d’informació o enviant un correu electrònic a educació@aquariumbcn.com. Les places són limitades.

   

  Contes dins d’una ampolla

  Dia: 12 de febrer

  Horari: 11, 12, 13 i 16 h

  Preu: activitat inclosa en el preu de l’entrada

  A cops d’onada la mar Mediterrània ens recorda que no som respectuosos amb el medi, que estem maltractant el fons marí i que tot té un límit. Per sort les onades també ens porten històries i contes de molt lluny amb regust d’aigua salada, que ens transportaran a l’intrigant món dels pirates.

   

 • Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Museu Blau

  Niu de ciència

  Dia: 13 i 14 de febrer

  Horari: 13 de febrer, d’11 a 14 h. 14 de febrer, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h

  Preu: activitat gratuïta

  Espai d’autodescoberta. Espai destinat a les famílies amb nens i nenes de fins a 6 anys que té com a objectiu promoure i, sobretot, gaudir de la ciència a través de la descoberta, l’activitat espontània i el joc. (0 a 6)

   

  NiuViu. Natura al plat!

  Dia: 13 de febrer

  Horari: 16 a 19 h

  Preu: activitat gratuïta

  D’on ve el menjar? Sovint els nostres aliments vénen en embolcalls o estan transformats, de manera que ens és difícil veure que tots provenen de la natura, siguin aliments cultivats o collits al bosc i més tard transformats de diverses maneres.

  Reconèixer el pas d’una matèria primera a l’aliment que consumim pot ser un gran descobriment i a la vegada ens serveix per trobar els lligams que tenim amb el nostre entorn. En aquest taller, podrem observar els elements naturals d’on s’extreuen alguns fruits secs, desgranarem espigues i llegums i moldrem algun tipus de gra. Tot per acabar descobrint quanta natura hi cap al nostre plat. (3 a 6 anys)

  Cal inscripció prèvia. El període d’inscripcions s’obre 10 dies hàbils abans de l’inici de l’activitat. 

 • Museu de la Moto

  Entrada reduïda a les exposicions temporals i permanents

  Dia: 13 de febrer

  Preu: 5 € (entrada reduïda)

  Exposició temporal «Bultaco, motos de llegenda» (fins al 28 de febrer de 2016) + Exposició permanent «La Moto, societat, indústria, i competició». Un total de 70 motos de marques nacionals i internacionals.

 • Museu Marítim de Barcelona – Drassanes Reials

  Vaixell de joguina: el bot de vent

  Dia: 14 de febrer

  Horari: 11.30 h

  Preu: 4,50 €

  Vine a construir el teu bot de vent, un vaixell que corre amb la força de l’aire d’un globus! Aquesta activitat s’inclou dins el programa de Vaixells de joguina de l’MMB, que té com a objectiu apropar els nens i nenes a diferents tipus d’embarcacions i analitzar-ne la forma, la propulsió, l’ús... tot construint la seva pròpia joguina, tal com feien els seus avis i àvies. (6 a 12 anys)

   

  Acadèmia pirata

  Dia: 14 de febrer

  Horari: 12.45 h

  Preu: 4,50 € / adults 5 €

  El Pirata Puny de Ferro ha trobat un mapa del tresor i busca tripulació per anar-lo a buscar. Per aconseguir-lo caldrà treballar en equip i prometre compartir el botí, escollir un vaixell, fer-se una bandera i orientar-se per una illa imaginària. Si voleu formar part d’aquesta tripulació, us esperem! (+3)

 • Museu Nacional d’Art de Catalunya

  Festivitat de Santa Eulàlia

  Dia: del 9 al 14 de febrer

  Horari: horari del museu

  Preu: activitat gratuïta

  Amb motiu de la Festivitat de Santa Eulàlia, del 9 al 14 de febrer totes les Laies i un acompanyant tindran entrada gratuïta al Museu Nacional. Només heu de presentar un document identificatiu a les taquilles del museu.

   

  Els enigmes del Museu Nacional: El robatori del bestiari i S’ha pintat un crim

  Dia: 12 de febrer

  Horari: horari del museu

  Preu: activitat gratuïta

  Voleu fer de detectius? El museu us proposa dos jocs de pistes amb els quals us podeu divertir des de casa o mentre passegeu per les sales buscant lladres de manuscrits i descobrint qui és l’assassí d’un pobre pastor. Veureu que les obres d’art amaguen molts secrets. Us animeu a jugar? (+7)

   

  La meva revista de moda

  Dia: 12 de febrer

  Horari: horari del museu

  Preu: activitat gratuïta

  Us agradaria dissenyar la vostra revista de moda mentre visiteu l’exposició de Xavier Gosé? Feu punta al llapis i mireu, dibuixeu, creeu! (+6)

 • Palau Güell

  Dansa a les golfes del Palau Güell

  Dia: 12 de febrer

  Horari: 13 i 13.30 h

  Preu: activitat gratuïta

  Les alumnes de dansa de Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, delectaran els visitants del Palau Güell amb dues actuacions. Els espectacles commemoren el dia de Santa Eulàlia i tindran lloc en un espai singular com és el de les golfes, la planta abans d’arribar al terrat, on antigament vivia el servei de la família Güell.

 • Palau Robert

  Els trucs de maquillatge de les actrius del segle XX

  Dia: 13 de febrer

  Horari: d’11 a 14 h

  Preu: activitat gratuïta

  Taller de maquillatge a càrrec de Montse Tolosa, professora de maquillatge de l’ESAD de l’Institut del Teatre (per a adults). Cal fer la reserva prèvia al telèfon d’informació 93 292 11 72, de 9 a 14 h, o bé a la bústia palaurobert@gencat.cat