Iglú de vent
B

Plaça de la Mercè

Jordi Enrich

Iglú de vent proposa diverses accions participatives breus per transformar la plaça de la Mercè de Barcelona. Un iglú de vent apareix i desapareix per poder jugar amb la llum, el color i la forma de les ombres. Un altre iglú és com una gran pantalla màgica que permet dibuixar-hi a partir del gest.

Iglú de Vent és també una empresa que recicla la vela dels globus aerostàtics per crear espais d’arquitectura efímera, habitacles de vent que s’instal·len amb gran facilitat en qualsevol lloc. Llum, color, moviment i poesia per gaudir d’una experiència diferent.


Amb la col·laboració de Lakarta i Creagia


Toca la campana
G

Plaça de Sant Just

Xevi Bayona

Toca la campana és un joc interactiu de grans dimensions en què el visitant pot participar il·luminant el campanar i fent sonar la campana de l’església dels Sants Just i Pastor com en aquell joc de fira en què, amb la força d’un cop de maça, es podia fer tocar la campana col·locada a l’extrem d’un pal. Aquí, per garantir l’accés al temple, el martell estarà al mig de la plaça, i il·luminarà part del campanar segons la força produïda. En el cas que s’assoleixi el màxim impacte, sonarà la campana de Sant Just i la part més alta del campanar quedarà il·luminada.


Projecte: Xevi Bayona, Xaa arquitectura
Producció i muntatge: Xaa arquitectura, Xevi Bayona, Adrià Villarejo i Alba Colomer
Il·luminació: Electrònica Mas i Clip
Serralleria:  Xevi Plujà
So: Santi Cholbi i Clip


Dansem amb la llum
I

Plaça de Sant Jaume

Una producció d’Onionlab & Smow

Un espectacle mai vist que ofereix una experiència màgica i plena de dinamisme amb la qual el públic viurà noves sensacions de llum, color i moviment. Dansem amb la llum és una coreografia en què conviuen harmònicament elements físics i sensorials i en què s’utilitzen dotze pèndols lumínics en suspensió i diversos projectors làser ubicats a la façana de l’Ajuntament i de la Generalitat i màquines de fum distribuïdes per diferents punts de la plaça de Sant Jaume.

La sessió comença amb el balanceig dels pèndols, cadascun amb un so determinat, que marquen el tempo i creen melodies tecnològiques mentre es desenvolupa l’espectacle. A mesura que els pèndols es posen en funcionament i de forma seqüenciada, els llums làser entren en joc i creen un vincle físic amb l’espectador.

Dijous 11, 20 h (espectacle inaugural)

Divendres 12 i dissabte 13,
de les 20.30 a les 23.30 h,
cada 30 minuts

Diumenge 14, de les 19 a les 22 h, cada 30 minuts

Durada: 8’ 

 

 


Direcció creativa: Onionlab 

Suports mòbils: Smow 

Disseny de so i música: LKO & uunnoo 

Làsers i fum: Tecno Radio

 


El balcó dels somnis
J

Plaça de Sant Felip Neri

Toni Mira

El balcó dels somnis és un mapping una mica especial. Cap imatge està generada per ordinador, s’ha construït tot amb la «càmera a la mà». Papers de colors, fulles, sorra, mans, mirades, plomes, fum i dibuixos fets per nens són alguns dels elements que il·lustren el viatge d’una petita ballarina que ha perdut la seva ombra, i que la busca entre els seus somnis.

Les imatges projectades sobre les pedres de la façana i els moviments en directe del protagonista es confonen i es barregen constantment, i ens conviden a viatjar per un laberint fet de records i d’imaginació, de ficcions i de realitats, de píxels i de pell. El balcó dels somnis és un mapping fet a MÀ.

Divendres 12 i dissabte 13, a les 19, 20, 21, 22 i 23 h
Diumenge 14, a les 19, 20, 21 i 22 h


Direcció i coreografia: Toni Mira 

Càmera i muntatge: Martí Mira

Intèrpret: Fàtima Campos

 


Kort
J

Plaça de Sant Felip Neri

Marcel Fabregat i Joel Condal

Kort és un espectacle de música i so que ens arriba a través d’una arpa làser i ens endinsa en la planificació invisible que caracteritza Barcelona: el seu entorn acústic, que li confereix textura i una identitat particular.

Joel Condal i Marcel Fabregat ens proposen una manera diferent de deambular pels seus carrers, de conèixer el color dels seus barris i la llum dels seus racons, de deixar-se endur per l’atmosfera desapercebuda que l’embolcalla, de viure i redescobrir el seu so.

L’arpa làser és l’instrument principal utilitzat per manipular els sons enregistrats en diferents indrets de la ciutat i descobrir-nos les melodies que s’hi amaguen.

Divendres 12 i dissabte 13,
a les 19.30, 20.30, 21.30, 22.30 i 23.30 h

Diumenge 14, a les 19.30, 20.30 i 21.30 h

 

Durada: 15’ 

 

Música original: Marcel Fabregat i Joel Condal

Subministrador de l’arpa làser: Tecnoradio

Vestuari: Efimer

Músics: Marcel Fabregat i Joel Condal

Fotografia: Genís Farran i Laura Barquets

 

 


Axioma (Mapping 3D)
O

Plaça del Rei

Onionlab 

Axioma és un espectacle de mapping 3D estereoscòpic compost amb imatges de dues dimensions, que tenen la propietat de provocar un efecte tridimensional projectades en una gran façana i vistes amb unes ulleres especials que es facilitaran al públic abans de començar l’espectacle.

Axioma és una interpretació de la geometria com la branca matemàtica que s’encarrega de l’estudi de les propietats de les figures geomètriques, punts, rectes, plans, corbes, superfícies, polígons, etc. 

Axioma és un viatge fascinant que ens portarà a través de diferents etapes o dimensions: dimensió 0, el punt; dimensió 1, la recta; dimensió 2, el pla; dimensió 3, els volums; dimensió N, cossos geomètrics complexos.

Divendres 12 i dissabte 13,
a les 19.30, 20.30, 21.30, 22.30 i 23.30 h

Diumenge 14, a les 19.30, 20.30, 21.30 i 22.30 h

 

Durada: 8’

 

Produït per Onionlab

www.onionlab.com

Director: Jordi Pont

Productor: Joel Mestre

Música i Disseny de so: uunnoo + lko

3D Artist: Mike van der Noordt, Dominic Plaza, Santi Morrison, Andreé Chujutally, Aris Sarrallonga i Jordi Pont

Suport tècnic: Block Audiovisuals

 


Obrint els Ulls
O

Saló del Tinell

MUHBA (plaça del Rei, 9)

Coproduït per Muralla 15 i l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques)

La llum és un element essencial en la vida moderna. Les ciutats en són el màxim exponent. Què passaria si un dia desaparegués? 

Una ballarina, una paret de caixes, les projeccions i la música generen un nou espai on la història pot començar a créixer del no-res; un espectacle de dansa contemporània per a tots els públics que recorre diferents espais quotidians a través d’una escenografia crua i bàsica combinada amb un joc audiovisual suggerent aconseguit amb la tècnica del mapping. Ona Fusté, coreògrafa i ballarina, anirà obrint els ulls a l’ús de la llum en el nostre dia a dia davant de les il·lustracions animades de Muralla 15 al ritme de la música de Santi Vilanova, composta especialment per a aquesta peça.

Aforament limitat a 350 persones
Entrada des de mitja hora abans de cada representació

Dissabte 13, a les 20 i a les 22 h

Durada: 25’ 

 

Coreografia i personatge principal: Ona Fusté

Música: Santi Vilanova

Il·lustracions: Cisco KSL i Xevi Bayona

Direcció artística: Leila Cherifi

Animacions i vídeos: Edén Pasies i Marc Planagumà

Il·luminació: Gemma Ibars i Sergi Colomer

Escenografia: Gemma Ibars

Producció executiva: Marc Planagumà

Suport tècnic: Clip


Carolina i Ferran (projecció sobre dos capgrossos)
R

Plaça de les Beates

(davant la Casa dels Entremesos)

Jordi Teixidó

La Carolina i el Ferran són descendents directes del gran capgròs Lligamosques, que cap a l’any 1700 era el mestre de cerimònies del seguici de gegants i capgrossos. 

La Carolina i el Ferran són molt xerraires i també els agrada molt cantar. Però tenen un petit problema de personalitat múltiple…

Divendres 12 i dissabte 13,
de les 19 a les 23.30 h,
cada 30 minuts

Diumenge 14, de les 19 a les 22.30 h, cada 30 minuts

 

Guió, imatges i realització: Jordi Teixidó

Projecte tècnic: Eloi Maduell

Música i àudio: Santi Vilanova

Veu femenina: Miranda Teixidó

Amb la col·laboració dels Nanos de ReusA cor obert
S

La Casa dels Entremesos

(plaça de les Beates, 2)

Fèlix Vinyals i Art Biotrònic

Quan diem que parlem «amb el cor a la mà», o que parlem «des del fons del cor», podríem mentir. O ens podríem enganyar, esforçant-nos a pensar una cosa que no és el que de veritat ens passa al cor, el que sentim de debò... I és que el domini de la paraula ens permet mostrar als altres la nostra ànima, però també ens permet amagar-la. 

En aquesta instal·lació interactiva d’Art Biotrònic, en canvi, les bombetes són la projecció real del que diu el nostre cor. S’encenen i s’apaguen al ritme dels nostres batecs. S’acceleren i s’alenteixen segons les nostres autèntiques vivències internes. 

Són els nostres cors... oberts! 


Artista: Fèlix Vinyals
Fotografia: Marçal FontLa Pedrera: Moviments Granados
V

La Pedrera

(Passeig de Gràcia, 92)

Fundació Catalunya–La Pedrera

www.fundaciocatalunya-lapedrera.cat

Moviments Granados és un espectacle interactiu de música en directe i vídeo en temps real sobre la façana de La Pedrera, en el qual es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments i del moviment del director musical. Amb motiu del centenari de la mort del compositor i pianista lleidatà, el fil argumental serà la seva vida i el darrer viatge que va fer per mar des dels Estats Units, en què va morir ofegat després que el seu vaixell fos torpedinat per un submarí alemany.

La visualització del moviment i la música, els llenguatges més antics i universals, transforma la façana de La Pedrera en un cos viu per mitjà de la projecció de llum, un instrument de grans dimensions que resplendeix al bell mig de Barcelona, al Passeig de Gràcia.

Divendres 12, a les 19 i a les 20.30 h


Director artístic: Xavi Bové. Violí: Joel Bardolet. Violoncel: Oriol Prat. Piano: Carles Marigó. Direcció musical: Raúl Patiño. Responsable tècnic: Eloi Maduell. Arquitectura aplicació: Miquel A. Soler. Visuals: Nacho Cossío. Moviment: Eduard Frigola. Anàlisi d’àudio: Eduard Frigola, Miquel A. Soler. Disseny de so: Santi Vilanova. Grafismes: Gerard Vallverdú. Models 2D: Marta Barnolas. Equip tècnic: BLOCK 

Agraïments: ESMUC

 

Fan de tu
W

Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona

Recinte de la Maternitat ​(Travessera de les Corts, 131-159)

ELISAVA

Postgrau en Estratègies de Comunicació, en col·laboració amb el Màster de Disseny i Fan News Club

Fan de tu és un discurs lumínic que es projecta en forma de mapping sobre la façana de l’arxiu històric del recinte de la Maternitat. Però no es tracta només d’un mapping, sinó d’un espectacle amb una posada en escena sorprenent, que farà gaudir l’espectador d’una experiència sensorial total. D’una banda, amb el component visual de les videoprojeccions, i, de l’altra, amb la música que interpreta en directe l’Orquestra Simfònica del Vallès acompanyada pels grups Els Clams, Màia (autors de Fan de tu, la banda sonora d’aquest espectacle) i tres cors de veus femenines: el Cor de la Nit, SOM.night i MUSICCORUM. Tots ells sumen en total més de 100 músics i cantaires de totes les edats entre professionals i amateurs.

Tots aquests elements es combinaran harmònicament per submergir el públic en un relat articulat sobre tres temes principals: infància, dona i cultura catalana —representada pel mar i la muntanya—, i en què una mare, la Montserrat, i una filla, la Mar, prenen, al costat de santa Eulàlia, el protagonisme de la façana. Es tracta d’una història que vol sorprendre i traslladar els espectadors del mapping a un entorn on la llum, el so i el moviment tenen molt a dir.

Divendres 12 de febrer, a les 19.30 h

Durada: 14 minuts


Equip del projecte: Jon Ander Barbero, Mònica Casamor, Mònica Bleda, Manel Campoy, Raúl Moreno, Ofelia Hernández, Aitor Lains, Nicolás Guadalfajara, Jorge Alvear, Róger Zambrano, Jade Young, María Jesús Campos, Lucila Avalle, Gonzalo Rodríguez, Sugheili Serrano i Luis Fernando Penalillo

Director: Jordi Cano Cunill

Direcció artística: Toni Albà

Producció i coordinació: Montsant Ciurana